Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Робочу нараду з питань реконструкції обласної дитячої лікарні провела заступник голови облдержадміністрації Олена Зайковська

26 травня 2005 - 13:27

“Побувавши в лікарні, не можу спокійно спати, - зізналася Олена Зайковська. – Умови тут жахливі, всюди сміття і будівельні матеріали. Два роки йде реконструкція, а кінця-краю не видно. Роботи розпочато і ніде не закінчено.”

Розібратись в ситуації і намагалися проектанти, будівельники, працівники управлінь охорони здоров’я та капітального будівництва облдержадміністрації.

Коли у березні 2000-го року розпочинали реконструкцію, ніхто толком не замислився, що конкретно треба ремонтувати в першу чергу, скільки це буде коштувати і як довго триватиме. Не довго думаючи, склали проект і кошторис лише на заміну водогінної та каналізаційних систем. У 2003 –му році гроші на це виділили. Але потім витратити їх вирішили на ремонт поліклініки, як кажуть, під ключ. Хоча ж для цього потрібен новий проект, новий кошторис. Ремонт все ж почали і досі не закінчили. Паралельно йшла реконструкція котельні, пральної і даху. Виділені кошти освоїли, але їх на все не вистачило. Нині стало питання, як бути далі, за які кошти закінчити розпочате.

Як зазначила заступник губернатора, допомогти обіцяє фонд “Україна – 3000”. Керівники якого, побувавши в лікарні, хочуть знати на що конкретно підуть кошти і як швидко буде об’єкт той закінчено. А це значить потрібно заново розробити досить конкретний план реконструкції.

Є ще надія, що кошти надійдуть за рахунок державних субвенцій та з обласного бюджету, коли останньому поверне борг Запорізька АЕС.

До кінця року лікарня повинна бути оновлена. До того ж вже придбано чимало дорогої і унікальної апаратури, яка так необхідна лікарям для роботи вже сьогодні.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни