Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі інваліди можуть безкоштовно отримати професію в трьох регіонах України

16 серпня 2012 - 13:39

Запорізькі інваліди можуть безкоштовно отримати професію в трьох регіонах України

Людям з обмеженими фізичними можливостями надзвичайно складно знайти роботу, бо їх соціальна адаптація безпосередньо пов’язана з оволодінням професією. Для вирішення цієї проблеми в Україні, в тому числі в Запорізькій області, створені і працюють спеціалізовані установи, де інваліди можуть безкоштовно пройти навчання та отримати професію.

Про це повідомила заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Галина Гончаренко.

- Запорізькі інваліди можуть пройти навчання в Запорізькому обласному центрі професійної реабілітації інвалідів, який знаходиться в Бердянську. Їм пропонується навчання за такими професіями: кравець, оператор комп’ютерного набору, обліковець з реєстрації бухгалтерських даних, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування та перукар. Термін навчання за всіма спеціальностями - 5,5 місяця, - зазначила Галина Гончаренко.

Також люди з обмеженими фізичними можливостями можуть отримати професію у Всеукраїнському центрі професійної реабілітації інвалідів, що в Київській області. Центр здійснює професійну реабілітацію дітей-інвалідів віком від 16 років та інвалідів, які не досягли пенсійного віку. Серед спеціальностей - оператори комп’ютерного набору та комп’ютерної верстки, секретар керівника, соціальний працівник, вишивальниця, швачка, бджоляр, перукар, слюсар з ремонту автомобілів, обліковець з реєстрації бухгалтерських даних та інші.

Ще один заклад, який займається навчанням людей з обмеженими фізичними можливостями - Вінницький міжрегіональний центр професійної реабілітації інвалідів «Поділля». Він навчає професіям: оператор комп’ютерного набору, кравець, майстер з ремонту взуття, швачка, фотограф, конторський службовець (бухгалтерія), перукар, флорист, манікюрниця.

- У всіх центрах проводять навчання кваліфіковані викладачі, які мають значний досвід роботи в галузі професійної підготовки. Інвалідам, які здобули професію в цих центрах, видається свідоцтво про присвоєння робітничої кваліфікації. Крім того, в цих закладах здійснюється соціально-психологічна реабілітація, медичне спостереження, культурно-організаційна робота, а також надається сприяння при працевлаштуванні випускників, - повідомила Галина Гончаренко.

За словами посадовця, всі слухачі, які навчаються в центрах, забезпечуються безкоштовним харчуванням та проживанням, а також інструментами та матеріалами, необхідними для повноцінного навчального процесу. Крім того, під час навчання зберігається пенсія по інвалідності.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»