Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівництво області незадоволено тим, як території освоюють субвенції з державного бюджету

17 серпня 2012 - 10:55

Керівництво області незадоволено тим, як території освоюють субвенції з державного бюджету

Під час засідання регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування заступник голови ОДА Петро Гончарук прозвітував про хід освоєння коштів державного бюджету на об’єктах соціально-культурного призначення.

- Розпорядженням Уряду Запорізькій області додатково виділено 59 млн.грн., з них державний фонд регіонального розвитку збільшився на 23 млн.грн. і в цілому складає 54 млн.грн., а державні капітальні вкладення, які розподіляє Кабінет Міністрів України, – майже на 36 млн.грн. і наразі складають 56 млн.грн., - повідомив Петро Гончарук.

На реалізацію інвестиційних проектів, спрямованих на будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт об’єктів соціально-культурного призначення заплановано спрямувати близько 378 млн.грн. За сім місяців поточного року освоєно  57 млн.грн., а це – 42,9% від суми державних коштів, які вже надійшли до регіону (133 млн.грн). Зарахування асигнувань у сумі понад 5 млн.грн. на рахунки Михайлівського, Новомиколаївського, Вільнянського, Куйбишевського, Приазовського, Приморського та Якимівського районів та управління капітального будівництва ОДА було здійснено після завершення звітного періоду. У результаті, за два останніх тижні область просунулася вперед лише на 0,3%.

Загалом за використанням державних коштів найкращих результатів досягли Кам’янсько-Дніпровський район – 91%, Запорізький – 86%, Гуляйпільський – 86%, Мелітопольський – 82%, Оріхівський – 76%, Пологівський – 75%  та Куйбишевський – 75%, а також м.Мелітополь – 80%.

За два тижні не покращилась ситуація з освоєнням коштів у м.Бердянськ (18%) та Розівському районі (7%). Невисокі показники освоєння субвенції мають м.Енергодар (24%), Токмацький район (20%), Якимівський (26%) та Веселівський (26%).

- Що ж стосується освоєння субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів з соціально-економічного розвитку, з отриманої суми 63 млн.грн використано лише 24 млн.грн. або 38%. Якщо порівнювати сьогоднішні показники з інформацією на 16 липня, область просунулась вперед лише на 1%. Об’єктні графіки освоєння коштів практично всі території розробили неякісно, вони змінюються щомісяця в залежності від фактичної суми освоєних коштів, - повідомив Петро Гончарук.

На поточний рік також передбачена субвенція з держбюджету на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць та доріг комунальної власності в населених пунктах в обсязі 76,4 млн.грн., у тому числі обласному бюджету – 23,5 млн.грн. У цілому по області використано понад 22 млн.грн., хоча вже надійшло 39 млн.грн.

Також посадовець окремо зупинився на питанні підготовки документації районами області.

- Немає жодного керівника міста або району, який би протягом цього року не звернувся до облдержадміністрації з проханням виділити кошти на найважливіші об’єкти соціально-культурного призначення. Але при детальному опрацюванні питання з територіями виявляється, що в більшості з них немає навіть готової проектно-кошторисної документації. Наш регіон отримав значні кошти, але через неготовність документації ми маємо низький відсоток освоєння коштів, - підкреслив Петро Гончарук.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»