Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Запоріжці повинні відчувати себе в безпеці і вдома, і в будь-якому іншому місці»

20 серпня 2012 - 13:28

Олександр Пеклушенко: «Запоріжці повинні відчувати себе в безпеці і вдома, і в будь-якому іншому місці»

У рейтингу регіонів України Запорізька область за рівнем злочинності посідає 25 із 27 місць: на 10 тис. населення  припадає 93,8 злочинів, а середній показник по Україні складає 65,5. Це викликає велике занепокоєння обласної виконавчої влади.

Про це повідомив начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами, оборонної роботи та з питань протидії корупції апарату ОДА Валентин Дмитренко під час апаратної наради з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації.

- Для зниження рівня злочинності у поточного році прийнято регіональну програму, спрямовану на профілактику правопорушень та забезпечення громадської безпеки, на  реалізацію її заходів виділено 2,6 млн.грн. Крім того, на 2012-2015 роки  прийнято програму протидії наркоманії, - повідомив Валентин Дмитренко.

На сьогодні на контролі облдержадміністрації знаходиться виконання дев’яти регіональних програм,  сім з них спрямовані на покращення криміногенної ситуації в області, підвищення рівня матеріально-технічного забезпечення правоохоронних органів.

Тим не менше, зростання рівня злочинності на 10 тис. населення відбулося в 15-ти районах та трьох містах обласного значення, найбільш високі показники мають Вільнянський (109), Бердянський (99,6), Новомиколаївський (97,6), Кам’янсько-Дніпровський (89,8), Василівський та Запорізький (по 84,7) райони, а також м.Запоріжжя (85,6).

Зниження рівня злочинності відбулося  в Гуляйпільському (58,3 на 10 тис. населення), Пологівському (64,4), Розівському (50) та Великобілозерському (45,2) районах, а також у м.Бердянськ (66,2) та м.Токмак (78,5).

- Зростає кількість скарг на бездіяльність правоохоронних органів при розгляді звернень громадян. За перше півріччя відділом взаємодії з правоохоронними органами апарату ОДА розглянуто понад 200 таких скарг. Все це вимагає прийняття невідкладних рішень щодо покращення роботи та профілактики правопорушень, взаємодії органів влади та правоохоронних органів, - зазначив Валентин Дмитренко.

Начальник штабу Головного управління МВС України в Запорізькій області Олег Курочкін підкреслив, що в області високий рівень рецидивної злочинності - коли вже засуджені люди знову йдуть на злочин. Це є показником недосконалої системи профілактики злочинності серед людей, які  відбувають чи відбули покарання.

- Все частіше з’являється інформація щодо побиття затриманих, про перевищення службових повноважень працівниками правоохоронних органів, а також про зникнення особистих речей затриманих осіб. Ми маємо тримати це питання під особливим контролем та робити все, щоб такого не повторювалося, - зазначив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Заступник прокурора Запорізької області Віталій Березовських пояснює такий стан злочинності в регіоні слабкою профілактичною роботою, адже більшість злочинів здійснюється в громадських місцях.

Підбиваючи підсумки обговоренняцього питання, Олександр Пеклушенко підкреслив, що влада спільно з правоохоронними органами має посилити роботу з профілактики злочинності.

- Враховуючи, що більшість злочинів скоюють люди, які знаходяться в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, ми повинні активно взятися за розв’язання саме цієї проблеми. Саме алкоголізм та наркоманія – це наша проблема, і ці явища ми маємо звести до нуля, чого б нам це не коштувало. Запоріжці мають відчувати себе у безпеці вдома, на роботі, на відпочинку, в громадських місцях, словом – скрізь, - підсумував Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»