Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Дудка: «Обласна влада робить усе для утримання стабільних та доступних цін на основні продовольчі товари»

21 серпня 2012 - 15:42

Олександр Дудка: «Обласна влада робить усе для утримання стабільних та доступних цін на основні продовольчі товари»

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Дудка провів засідання обласної комісії з питань забезпечення населення Запорізької області основними продовольчими товарами.

- З урахуванням цін на продукти харчування першої необхідності, які були в 2008-2010 роках, можна зробити висновок, що їх вартість наразі зменшилась майже в два рази. Для нас головне зараз – щоб ціни трималися на сьогоднішньому рівні та не зростали. Це залежить не тільки від влади та виробників, а й від політики власників великих точок продажу та супермаркетів: вони мають закуповувати недорогі продукти, - підкреслив Олександр Дудка.

Також посадовець поділився баченням того, як можна вийти з ситуації, пов’язаної з невисокою врожайністю, щоб не підвищувати ціни на основні продукти харчування.

- Через засуху сильно постраждали чотири-п’ять регіонів України, в тому числі – наша  область. Тим не менше, в інших регіонах, наприклад, у Черкаській, Полтавській, Кіровоградській областях урожай нормальний. Саме там можна придбати дешеві крупи, борошно, картоплю, цибулю… Словом, більшість продовольчих товарів першої необхідності, - зазначив Олександр Дудка.

Підбиваючи підсумки засідання, Олександр Дудка наголосив, що обласна виконавча влада вживає всі необхідні заходи для запобігання підвищенню цін на соціальний хліб.

- Ми тримаємо під особливим контролем ціни на соціальний хліб. Сьогодні причин для його подорожчання немає: вартість борошна залишається стабільною. Наші аграрії  зібрали 721,3 тис. тонн пшениці, з якої орієнтовно 75% - продовольча. Враховуючи залишки продовольчої пшениці з минулого року в обсязі 110,2 тис. тонн та потребу області у 220 тис. тонн, можна з упевненістю сказати, що наш регіон буде повністю забезпечений хлібом, - підкреслив Олександр Дудка.

Також посадовець зазначив, що для утримання стабільних цін на хліб влада впроваджує кілька механізмів. По-перше, це залучення державних інвестицій, по-друге – реалізація обласної Програми забезпечення зерном та борошном у 2012 році, по-третє – підписання Меморандуму про узгодження дій між облдержадміністрацією та хлібопекарськими підприємствами на ринку хліба та хлібопродуктів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи