Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Головне завдання освітян області - розвиток умов доступності якісної освіти

22 серпня 2012 - 13:57

В облдержадміністрації відбулося розширене засідання підсумкової серпневої колегії управління освіти і науки ОДА, яке проводить заступник голови облдержадміністрації (стажист) Ігор Шишка.

У засіданні також взяли участь голова облради Павло Матвієнко, голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Віктор Межейко, інші посадовці, а також освітяни з усього регіону.

На порядку денному - підбиття попередніх підсумків виконання Програми розвитку освіти Запорізької області на 2010-2012 роки, обговорення результатів діяльності системи освіти за минулий навчальний рік та основних завдань з розвитку умов доступності якісної освіти в регіоні.

На початку засідання з нагоди Дня Незалежності України, Дня знань та за підсумками роботи за попередній навчальний рік Ігор Шишка нагородив кращих педагогічних працівників області відзнаками облдержадміністрації та цінними подарунками.

- Одне з головних досягнень освітян області – це відновлення за період з 2007 року 79 дошкільних навчальних закладів та створення 450 нових груп. Наразі 88% дітей області віком від трьох до шести років охоплені всіма формами дошкільної освіти, діти п’ятирічного віку – на  99%. Дуже важливим також є придбання 171 шкільного автобуса, з них 35 – у поточному році. Цей транспорт буде перевозити на навчання сільських учнів та вчителів, - повідомив начальник управління освіти і науки Олександр Вєрозубов.

Також одним із досягнень посадовець відзначив оптимізацію та розвиток мережі загальноосвітніх навчальних закладів з варіативною адресністю умов здобуття освіти для учнів з різними освітніми потребами і можливостями. У складі 627 загальноосвітніх навчальних закладів - 84 ліцеї, гімназії, колегіуми, спеціалізовані школи, 111 навчально-виховних комплексів, сім вечірніх шкіл, 30 інтернатних закладів та сім приватних зкладів освіти.

За словами посадовця, на сьогодні всі загальноосвітні навчальні заклади І-ІІІ ступенів забезпечені інформаційно-комп'ютерними засобами, більшість з них підключені до Інтернету. Крім того, створено єдиний освітній Інтернет-простір, постійно розвивається його інформаційна структурованість та веб-ресурси, а на їх базі впроваджуються сучасні інформаційно-комп'ютерні технології освіти та управління.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи