Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Оглядовий майданчик на даху Музею історії запорозького козацтва будівельники планують завершити до Дня міста

22 серпня 2012 - 14:50

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко провів виїзну  нараду з питання реконструкції оглядового майданчика Музею історії запорозького козацтва, що входить до складу Національного заповідника «Хортиця».

У 2012 році в державному бюджеті на реконструкцію цього об’єкту передбачено майже 4 мільйони гривень. Як розповів генеральний директор Національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко, наразі роботи з реконструкції даху музею та створення оглядового майданчика знаходяться на завершальному етапі. Перші спроби відремонтувати покрівлю музею, за словами Максима Остапенка, були зроблені ще у 2002 році. Найскладніші роботи з укріплення даху та гідроізоляції припали на 2006-2008 роки. Наразі будівельники перейшли до фінальної стадії – оздоблювальних робіт. Починаючи з грудня 2012 року, підрядник  виконав обсяг робіт на суму 1 млн. 700 тис. гривень.

- Протягом трьох місяців ми повністю завершимо реконструкцію  оглядового майданчика. Ми плануємо до Дня міста відкрити його в тому вигляді, в якому він планувався, - повідомив Максим Остапенко.

Олександр Пеклушенко залишився задоволений темпом робіт з реконструкції даху музею, але при тому зробив кілька зауважень щодо їх якості.

-  Я -  як виконроб на будівництві. А виконроб ніколи не може бути повністю задоволений ходом та якістю робіт. Ми не маємо права заспокоюватися.  Але я переконався, що підрядник, який виконує роботи, працює досить  професійно і в доброму темпі. Зауваження будуть враховані, а проблеми вирішені. Отже восени, в жовтні-листопаді,  в Запоріжжі буде ще один знаковий об’єкт – дуже гарний оглядовий майданчик. І, головне, - ми не будемо зупинятись. Цей майданчик має стати не лише улюбленим місцем для туристів, він буде активно використовуватись для театралізованих вистав тощо. Я переконаний, що він  підвищить туристичну привабливість нашої Хортиці, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Серед проблем, які обговорювалися на нараді, - труднощі, які виникли у Національного заповідника з отриманням коштів у Держказначействі. Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко пообіцяв особисто посприяти вирішенню цього питання, щоб забезпечити «зелене світло» руху коштів для реконструкції музею.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів