Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Державні підприємства залишаються найбільшими боржниками по зарплаті

22 серпня 2012 - 15:50

Державні  підприємства залишаються найбільшими боржниками по зарплаті

Заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов провів засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

- Загальна сума заборгованості із заробітної плати у липні поточного року зменшилась лише на 200,6 тис. грн. або на 0,2%. Станом на 1 серпня вона склала 64,4 млн. грн. При цьому на п’яти з 25 територій області заборгованість відсутня, ще на п’яти   немає боргів на економічно активних підприємствах, - повідомив Андрій Гамов.

За словами посадовця, зростання заборгованості із зарплати відбулося за рахунок підприємств державного сектору економіки. При цьому, питома вага боргів  у загальній заборгованості порівняно з початком року зросла з 78,2% до 86,6%, а їх сума склала 55,8 млн. грн.

На підприємства приватної форми власності припадає 7,7 млн. грн., або 11,9%, а сума боргу підприємств житлово-комунального господарства складає 1 млн. грн. або 1,6% від загальної суми.

Із загальної суми заборгованості 31,2 млн. грн. припадає на економічно активні підприємства, 32,2 млн. грн. – на підприємства, які знаходяться в процедурах відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, ще 1,1 млн. грн. – на економічно неактивні підприємства.

- Борги економічно активних підприємств за липень поточного року зменшились на 432,4 тис. грн., і на 1 серпня становили 31,2 млн. грн. При цьому продовжують нарощувати борги державні підприємства. Так, заборгованість КП НВК «Іскра» становить 22,3 млн. грн., ФУАТК «Аеропорт Запоріжжя вантажний» - 403,3 тис. грн., ВП «Запорізьке спеціальне конструкторське бюро авіаційних бортових систем» - 258,6 тис. грн., ДП «Запоріжгеоінформ» - 91,1 тис. грн., - повідомив Андрій Гамов.

Викликає занепокоєння значне збільшення боргів на економічно активних підприємствах комунальної форми власності: сума заборгованості за липень збільшилась на 292,6 тис. грн. або на 49,7%.

Підбиваючи підсумки наради, Андрій Гамов підкреслив, що питання виплати заборгованості із зарплати й надалі залишатиметься під контролем влади.

Голови райдержадміністрацій та міські голови міст обласного значення отримали завдання розробити заходи щодо забезпечення своєчасності виплати зарплати на підприємствах комунальної форми власності, а також забезпечити посилений контроль за станом їх реалізації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників