Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До Дня незалежності України в області відбудеться понад 40 святкових заходів

23 серпня 2012 - 10:01

З нагоди 21-ї річниці незалежності України, яка відзначається 24 серпня, на всіх територіях області заплановано низку заходів, найбільше з них відбудеться в Запоріжжі

З нагоди 21-ї річниці незалежності України, яка відзначається 24 серпня, на всіх територіях області заплановано низку заходів, найбільше з них відбудеться в Запоріжжі.

- Святкування Дня незалежності України розпочалося ще 21 серпня – урочистим зібранням та святковим концертом у театрі ім. Магара. У цей же день у виставковій залі Запорізької організації Національної Спілки художників України відкрилась виставка запорізьких художників до Дня незалежності України, а в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Горького відбулася презентація книжково-ілюстративної експозиції «У майбутнє в ім’я України», - повідомила начальник управління культури та туризму облдержадміністрації Ірина Конарева.

Основні заходи на території всій області проходитимуть 23 та 24 серпня.

Так, 23 серпня  відбудуться офіційні заходи: покладання квітів до погруддя Т.Г. Шевченка ,  урочиста церемонія підняття Державного Прапора України на площі перед облдержадміністрацією  . У цей же день об 11.00 у залі ім. О.Довженка відбудеться тематичний кіноконцерт «Радуйся, вільна навік, Україно!». На вечір, о 18.00, заплановано святковий концерт творчих колективів та провідних виконавців обласної філармонії «Моя Україно, ти - гордість моя!», який проходитиме в театрі ім. Магара.

За словами посадовця, на 24 серпня запланована насичена культурна програма в Центральному парку культури та відпочинку «Дубовий гай». З 16.00 на жителів та гостей обласного центру очікує святкова концертна програма за участю творчих колективів закладів культури міста Запоріжжя. Ще один святковий концерт розпочнеться пізніше – з 18.00 до 22.00 на каскаді фонтанів «Райдуга», який завершиться феєрверком.

Крім того, протягом місяця в обласній бібліотеці для юнацтва працюватиме книжкова виставка «Ти – це пам’ять віків, Україно!», а в обласній бібліотеці для дітей «Юний читач» буде представлений цикл книжкових виставок для дітей «Я відкриваю Україну» та «Україна суверенна: від витоків до сьогодення».

Також 23-24 серпня у всіх районах області та містах обласного значення проходитимуть урочисті заходи та святкові концерти.

Загалом в області відбудеться 42 святкових заходи, присвячених Дню незалежності України.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні