Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Моніторинг цінової ситуації на стратегічні товари в регіоні проводиться щодня

27 серпня 2012 - 15:59

Одне з актуальних питань, яке розглянуто в облдержадміністрації під час щотижневої апаратної наради – здійснення державного контролю за узгодженими діями суб’єктів господарювання, регулювання цін на товари, а також формування та реалізація конкурентної політики в регіоні.

Як повідомив голова Запорізького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олександр Білий, у поточному році особливу увагу фахівці  приділяють контролю за діяльністю суб’єктів господарювання на  ринках будівельних матеріалів, роздрібної торгівлі нафтопродуктами, скрапленим природним газом, лікарськими засобами, ритуальних та страхових послуг, продуктів харчування, питного водопостачання, водовідведення, послуг з управління будинком, спорудою або групою будинків, електро-, газо-, теплопостачання тощо.

З початку року шляхом перевірок було припинено 31 порушення законодавства про захист економічної конкуренції, накладено штрафів на загальну суму 722 тис. грн. Загалом на постійному контролі територіального відділення перебувають 45 товарних ринків.

Разом з тим, заслухавши доповідь, перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко виділив ряд напрямків, які наразі потребують особливого та жорсткого контролю з боку фахівців територіального відділення Антимонопольного комітету України. Зокрема, стосовно ситуації на ринку хліба та хлібобулочних виробів, продовольчих товарів та лікарських засобів. Крім того, враховуючи те, що аграрії невдовзі розпочинають посівну кампанію, необхідно приділити увагу й ціновій ситуації на ринку паливно-мастильних матеріалів.

- Враховуючи важливість порушених питань, ми запровадили щоденний моніторинг суб’єктів господарювання, які працюють у цих сферах. Ми фіксуємо найменші цінові коливання, і в  разі, якщо відбулося необґрунтоване підвищення, негайно вживаємо заходи, передбачені законодавством України,  - повідомив О. Білий.

Управління у справах преси та інформації

 

Фото

Читайте також

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни