Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У віддалених селищах області будуть створені підрозділи місцевої пожежної охорони

28 серпня 2012 - 11:55

У віддалених селищах області будуть створені підрозділи місцевої пожежної охорони

За 7 місяців поточного року на території регіону відбулося 1842 пожежі, в результаті яких загинуло 63 людини (в 2011 - 85). Незважаючи на суттєве зниження кількості загиблих під час пожеж, питання посилення безпеки життєдіяльності людини залишається актуальним. Тому його розглянули на щотижневій апаратній нараді, яку провів перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко.

 Як повідомив начальник Головного управління Держтехногенбезпеки в Запорізькій області Фелікс Юдицький, понад 67 % від загальної кількості пожеж відбуваються в приватному житловому секторі. Основна причина – необачне поводження з вогнем. Крім того, як з’ясувалося в результаті аналізу, більшість людей, з вини яких виникали пожежі, були напідпитку.

- Велика кількість запоріжців з року в рік гинуть у вогні. Зрозуміло, що заходи, які ми вживаємо, в повній мірі не приносять очікуваного результату. Тож доцільно переглянути підходи до розв’язання цього питання. Більшу увагу слід приділити роз’яснювальній роботі з неблагополучними категоріями населення, - висловив думку перший заступник голови ОДА В. Ємельяненко.

Для підвищення оперативності реагування відповідних служб при виникненні пожеж у віддалених населених пунктах створюються підрозділи місцевої пожежної охорони. Вже працюють сім таких підрозділів у Бердянському та два у Запорізькому районах, а також по одному в Приазовському, Вільнянському та Куйбишевському. Разом з тим, зволікають зі створенням місцевої пожежної охорони керівники Мелітопольського, Якимівського та Василівського районів.

Фахівцями ГУ управління Держтехногенбезпеки в Запорізькій області розроблена програма забезпечення пожежної безпеки регіону на 2012-2015 роки, якою передбачено створення підрозділів місцевої пожежної охорони по всій території регіону.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку