Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запорізькій області відбувся комлекс заходів з нагоди святкування Дня Європи в Україні

1 червня 2005 - 19:27

Згідно п.26 Плану заходів Запорізької області, присвячених відзначенню Дня Європи в Україні у 2005 році, затвердженого головою Запорізької облдержадміністрації 07.04.2005, управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації надає інформацію щодо проведених в Запорізькій області заходів з нагоди святкування Дня Європи в Україні у 2005 році з метою її розміщення на веб-порталі облдержадміністрації.

З нагоди святкування Дня Європи в Україні відбувся візит Першого заступника Міністра закордонних справ України пана Бутейка А.Д. до м.Запоріжжя. Під час перебування у м. Запоріжжі пан Бутейко А.Д. зустрівся із співробітниками облдержадміністрації з метою обговорення актуальних питань європейської інтеграції України, сутності та ролі Європейського Союзу в сучасному світі, з подальшою прес-конференцією для місцевих ЗМІ. В Запорізькому Національному технічному університеті пан Бутейко А.Д. зустрівся з викладацьким складом та студентською аудиторією, де відбулася бесіда на тему „Європейська інтеграція – стратегічний вектор зовнішньої політики України”. Також пан Бутейко А.Д. взяв участь у програмі „Пряма лінія” ТРК „Запоріжжя” з метою висвітлення для населення області питань щодо діяльності ЄС, позитивних аспектів життя в державах-членах ЄС, зокрема святкування Дня Європи.

Крім того, в рамках святкування Дня Європи в установах культури і мистецтва, навчальних закладах міста та області були проведені наступні культурно-мистецькі заходи.

За участю керівництва облдержадміністрації, управління освіти і науки, Запорізького державного центру науково-технічної і економічної інформації, представників Національно-інформаційного центру по співробітництву з ЄС, керівників вищих навчальних закладів, їх наукових підрозділів, наукових та науково-дослідних організацій та установ області, провідних вчених, представників студентських наукових товариств проведено обласний “круглий стіл” на тему: “Європейський науковий простір і його механізми”.

На базі Бердянського державного педагогічного університету пройшла Міжнародна науково-практична конференція „Роль болгарської освіти в культурному розвитку слов’янської писемності”, в якій взяли участь науковці та студенти з Болгарії, вищих навчальних закладів Запорізької, Миколаївської та Одеської областей, а також керівники болгарських національно-культурних громад.

За сприянням відділу у справах національностей, міграції та релігій облдержадміністрації було проведено прес-конференцію з актуальних проблем національно-культурних товариств у контексті євроінтеграції України.

Проведено II Європейські читання на базі Бердянського інституту підприємництва за участю вчених представників польських ВУЗів.

Відбулося засідання молодіжного політичного клубу з обговорення питань висвітлення сутності та ролі ЄС в сучасному світі у рамках Програм дії студентського сенату Запорізької державної інженерної академії.

В загальноосвітніх школах міста проведено тематичні бесіди, лекції, „круглі столи” з метою ознайомлення дітей з основними засадами Європейського Союзу, його основними інституціями та принципами діяльності, актуальності інтеграції України до Світового Співтовариства.

В бібліотеках міста та області проведені виставки „Європейська мозаїка”, „Храми Європи – визначні пам’ятки архітектури”, „Мандрівки країнами Європейського Союзу”, „Листя паризького каштану”, організовані засідання літературних віталень тощо.

В бібліотеках навчальних закладів міста та області забезпечено оформлення тематичних літературних експозицій, інформаційних вітрин з питань, присвячених висвітленню діяльності ЄС та відзначення Дня Європи у 2005 році.

В періодичних виданнях вищих навчальних закладів опубліковано ряд статей з досвіду співробітництва з країнами Європи та євроінтеграційних процесів.

В усіх музеях Запорізької області проведено День відкритих дверей, присвячений святкуванню Дня Європи в Україні.

Проведені  тематичні програми, концерти, засідання у  клубних об’єднаннях навчальних закладів міста, присвячені Дню Європи.

На базі обласної філармонії відбулись концерти академічного симфонічного оркестру „Музичні шедеври європейських композиторів”.

Відбулися концерти „Сучасні європейські композитори” у міських дитячих школах естетичного виховання.

Проведення фестивалів духової та естрадної музики „Сучасні європейські мелодії” в містах та районах області.

За сприянням Департаменту нацменшин та еміграції при Уряді  Литовської Республіки у м. Запоріжжі проведено VIII Всеукраїнський фестиваль литовської пісні і танцю.

У м. Бердянську відбувся міський фестиваль національних культур „Джерела рідного краю”.

Відбулися кінопокази європейських режисерів в кінотеатрах м. Запоріжжя, міст та райцентрів області.

Проведені конкурси дитячого малюнку та  вікторини „Європа очима дітей” для учнів молодшого шкільного віку в загальноосвітніх школах м. Запоріжжя.

На базі гімназії № 6 м. Запоріжжя для закладів освіти та молодіжних організацій м. Запоріжжя, Гуляйпільського, Запорізького, Василівського та інших районів області проведено: конкурси „Молодіжні моделі Євросоюзу та Євроатлантичної ліги”, виставка „Євроселище”, інтелектуальні ігри на відповідну тематику. Участь у заході взяли понад 400 молодих осіб. Заходи були висвітлені місцевими ЗМІ (ТРК „ТВ-5”, „Запоріжжя”) та обласною пресою.

Українсько-польським товариством „Відродження”  в м. Бердянську проведено акцію „Напиши ровеснику до Європи”.

В м. Запоріжжі та області проведено ряд спортивно-масових заходів з нагоди  Дня Європи в Україні, в яких взяли участь понад 1700 дітей.

У місцевих засобах масової інформації були розміщені матеріали, присвячені проведенню в Запорізькій області заходів з нагоди святкування Дня Європи в Україні. Інформація виходила на сторінках газет: „Улица Заречная”, „Настоящая газета”, „Запорозька Січ”, „Запорізька правда” та інш. „Запорозька Січ” також поінформувала населення щодо реалізації програми стажування українських підприємців в країнах ЄС в рамках „Програми перепідготовки українських кадрів для сфери підприємництва”.

Запорізькі телерадіокомпанії „Алекс”, „ТВ-5”, „Запоріжжя” висвітлювали сюжети та репортажі щодо роз’яснення діяльності ЄС, різноманітних аспектів життя людини в державах-членах ЄС, сутності та завдань інтеграції України до ЄС, відношення запоріжців до цих питань та інші.

 

Управління зовнішніх зносин та

зовнішньоекономічної діяльності

облдержадміністрації

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області