Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Загальноукраїнське свято «Моя майбутня Україна» в Міжнародний день захисту дітей, організоване благодійним фондом «Україна-3000» за сприяння міністерства освіти і науки України та облдержадміністрації пройшло у Запоріжжі

1 червня 2005 - 19:10

Ідея свята зародилася у голови Наглядової ради міжнародного фонду «Україна-3000» Катерини Ющенко, а втілити її в життя взявся голова облдержадміністрації Юрій Артеменко, мотивуючи це тим, що відроджувати майбутнє держава повинна починати з козацького краю.

Катерина Ющенко на виставціПані Катерина була вражена виставкою творчих робот дітлахів, яка була розгорнута у вестибюлі Палацу спорту. І, навіть, придбала для себе вишиваний портрет Тараса Шевченка.

Делегація від нашої області виставку своїх робіт назвала « Запорізькі джерела творчості». Всі роботи, а це і картини, і вишиванки, і різьблені роботи з дерева, відразу були продані на загальну суму 8 тисяч 250 гривень. Виручені кошти підуть на розвиток шкіл-інтернатів, які представили свої витвори мистецтва.

«Скільки талановитих і розумних дітей живе в Україні», - сказала Перша пані, виступаючи на святі. – Я бачу ваші красиві обличчя і радію, що є майбутнє у нашої держави, що особисто маю змогу зазирнути у майбутнє вашими очима». А Міністр освіти та науки України Станіслав Ніколаєнко додав, що нова влада буде особливо піклуватися про дітей-сиріт, які обділені материнською увагою, але такі розумні і талановиті від природи. А ще відзначив, що цього року буде здійснена довгострокова програма, яка допоможе спрямувати більше ста мільйонів гривень з резервного фонду Уряду на вирішення проблем дітей, позбавлених батьківської опіки.

Дитячі творчі колективи області показали гостям справжнє театралізоване дійство, після якого делегації роз’їхалися екскурсійними маршрутами на острів Хортицю, на Дніпрогес, до знаменитого запорізького дуба і на дитячу залізницю.

А дружина Президента у супроводі губернатора Юрія Артеменка тим часом побувала в обласній дитячій лікарні, оглянула лікувальний корпус, поспілкувалася з маленькими пацієнтами травматологічного відділення. Свої враження від побаченого Катерина Ющенко виразила так: «У такому промислово розвинутому місті не повинно бути такої занедбаної лікарні, а в самій лікарні -- таких старих ліжок».

Міжнародний благодійний фонд «Україна -3000» має намір включити нашу дитячу лікарню до списку програми «Від лікарні – до лікарні», яка передбачає пошук для українських лікарень, переважно дитячих, партнерів у країнах Європи та Америки. Встановлення прямих партнерських відносин між лікарнями-побратимами зробить можливим ефективний обмін новітніми технологіями лікування, медикаментами, практичним лікарським досвідом, консультуванням безпосередньо між медиками. Крім цього Фонд планує залучення коштів і гуманітарної допомоги на адресу лікарень, які будуть учасниками цього проекту.

А ще в День захисту дітей обласна дитяча лікарня отримала від обласної організації політичної партії «Народний Союз «Наша Україна» іграшок на суму понад 25 тис. грн.

Відвідала Катерина Ющенко і Запорізький колегіум №96, де поспілкувалася з обдарованими учнями, уважно вислухала їхнє бачення майбутнього України. Тут вона також разом з бізнесменами Запоріжжя шукала шляхи відродження українського руху меценатства, який би допоміг нашій державі створити своє власне майбутнє, стати собою, реалізувати своє призначення у світі.

 

 

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров