Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Наслідки негоди в області були ліквідовані протягом 24 годин

3 вересня 2012 - 14:33

Наслідки негоди в області були ліквідовані протягом 24 годин

Під час апаратної наради перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко доповів  про заходи, що були вжиті для ліквідації наслідків негоди, яка тривала з 27 по 29 серпня.

Як повідомив В. Ємельяненко, в ніч з 27 на 28 серпня грозовий фронт пройшов територією Бердянського, Вільнянського та Запорізького районів.

Друга хвиля негоди прийшла в ніч з 28 на 29 серпня. Від сильного вітру та зливи потерпали населені пункти Гуляйпільського, Запорізького, Куйбишевського та Оріхівського районів.

Найсильніше від стихії постраждали будинки та вулиці м. Запоріжжя, де були знеструмлені багатоповерхові будинки, підтоплена вул. Скельна, через повалені дерева  порушено рух електротранспорту.

- Наслідки негоди ліквідовували 15 бригад міських електромереж, підрозділи ГУ МНС у Запорізькій області та міської комунальної служби «Кобра». Вже 30 серпня життєдіяльність обласного центру була стабілізована, - доповів перший заступник голови облдержадміністрації.

Так само оперативно відреагувало керівництво районів на місцях – до початку нового навчального року були відремонтовані покрівлі на постраждалих школах, відновлено електропостачання селищ та газопостачання 17 будинків.

Загалом внаслідок негоди в області були знеструмлені 4 тисячі абонентів. Коментуючи ситуацію, голова обласної державної адміністрації висловив переконання в тому, що фахівці «Запоріжжяобленерго» можуть прогнозувати, які електромережі будуть пошкоджені внаслідок негоди.

- У справжніх професіоналів є розуміння, які лінії електропостачання є проблемними. Для подальшої роботи нам потрібна карта, яка відображатиме електромережі, де найчастіше бувають пориви. Також необхідно розробити план щодо відновлення та укріплення цих мереж, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Щодо ліквідації наслідків негоди в обласному центрі очільник регіону відзначив, що місцева влада має приділити більше уваги налагодженню роботи та розвитку ливневої каналізації.

- Хочу подякувати всім, хто брав участь у ліквідації наслідків негоди. Незважаючи на певні моменти, оперативно та якісно була проведена велика робота, життєдіяльність регіону була відновлена в найкоротші строки, - підбив риску голова ОДА Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят