Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Фестиваль мистецтв національних культур «Ми – українські» готовий до прийому гостей

3 вересня 2012 - 15:29

Фестиваль мистецтв національних культур «Ми – українські» готовий до прийому гостей

7 вересня у місті Приморськ відбудеться урочисте відкриття фестивалю мистецтв національних культур «Ми – українські». Про це сьогодні на апаратній нараді в облдержадміністрації повідомила  начальник відділу у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ірина Панькіна. Очікується, що у фестивалі візьмуть участь майже  500 представників творчих колективів   із Запорізької, Миколаївської, Дніпропетровської, Херсонської, Харківської, Луганської, Одеської  областей та  Болгарії.

Фестиваль «Ми – українські» - одна з центральних подій у культурному житті регіону, що має на меті збереження історичної пам’яті багатонаціонального українського народу, розвиток національних культур, надання допомоги національно-культурним товариствам у справі духовного відродження.

Як повідомила Ірина Панькіна, окрім виступів творчих колективів на сцені фестивалю, в рамках заходу також планується проведення засідання традиційного круглого столу на тему «Національні традиції як основа виховання суспільної моралі». За її словами, саме формування взаєморозуміння у міжнаціональних відносинах на засадах толерантності, миру та злагоди – головний принцип роботи обласної влади з національно-культурними товариствами регіону.

Олександр Пеклушенко позитивно оцінив роботу відділу, в тому числі і з підготовки фестивалю «Ми - україньскі», та закликав активізувати діяльність по збереженню культури та духовності на території Запорізького краю.

-  Збереження та популяризація національних культур, і перш за все української, має стати нашим пріоритетом. Я вважаю, необхідно створити на території Запорізької області українське етнічне село. Відтворити в первісному вигляді українські мазанки та українське сільське подвір’я, що зажди було взірцем чистоти та культури. Це актуально та корисно. Також необхідно звернутися до духовної складової культури. Ми маємо відновити роботу сільських церков. Там, де це необхідно, реконструювати їх та передати громаді. Також вважаю за необхідне підтримати ініціативу архієпископа Запорізького та Мелітопольського Луки та впровадити у школах уроки етичних цінностей, де буде пропагуватися любов, доброта, повага до старших. Від цього виграють усі, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни