Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці – серед лауреатів премії імені Івана Франка у 2012 році

5 вересня 2012 - 16:16

Головний редактор газети «Запорізька правда» Алла Кобинець

Щорічно Державний комітет телебачення і радіомовлення України проводить конкурс на здобуття премії імені Івана Франка. Традиційно визначення переможців премії відбувається напередодні річниці з дня народження видатного публіциста, поета і філософа  – 27 серпня.

Цього року в числі лауреатів престижної премії - головний редактор газети «Запорізька правда» Алла Кобинець. У номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» їй присуджено перемогу за монографію «Газета «Громадська думка»/«Рада» (1905-1914 рр.): утвердження національної ідеї на тлі доби». В основу видання покладено аналіз першої україномовної газети «Громадська думка»/«Рада», яка щоденно виходила в Києві у 1905-1914 роках. Вивчати її потрібно не лише історикам чи журналістам, а й усім, хто вважає себе українцем,  переконана авторка монографії.

Нагороду в номінації «За кращу публікацію в друкованих засобах масової інформації» отримав  український журналіст, публіцист Володимир Стадниченко за книгу «Садівник щастя», присвячену  українському філософу, письменнику, моралісту Григорію Сковороді.

Журналіст Дніпропетровської ОДТРК Владислав Войцеховський отримав диплом лауреата премії імені Івана Франка за авторську телепрограму «Формат 1:1», що перемогла у номінації «Кращий твір у телевізійній сфері».

За створення кращого твору у радіомовній сфері премію отримав творчий колектив Національної радіокомпанії України (автор Віктор Цвіліховський, режисер Вадим Колосок, продюсери Геннадій Ракуленко, Євгенія Калайда, ведучий Роман Коляда) за цикл радіпрограм «20 миттєвостей Незалежності».

Премію ім. Івана Франка в галузі інформаційної діяльності було встановлено постановою Кабінету Міністрів України за пропозицією Держкомтелерадіо України і Національної спілки журналістів у 2003 році.

Премія присуджується щорічно в чотирьох номінаціях у розмірі двох тисяч гривень кожна. Всього цьогоріч на здобуття премії надійшло 43 роботи від 36 авторів із 13 областей та регіонів України.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні