Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В обласній клінічній лікарні відбулось засідання колегії управління охорони облдержадміністрації

7 червня 2005 - 16:04

В регіоні гострі кишкові інфекції залишаються широко розповсюдженими. Показник захворюваності сумою гострих кишкових інфекцій в 2004 р. склав 300,72 на 100 тис., що майже на рівні 2003 року. У поточному році темп приросту показника захворюваності склав 20,9 %, середній багаторічний показник перевищений на 10,35 %. Найбільш неблагополучна ситуація відмічається у Бердянську і Якимівському районі, а також в містах  Запоріжжі і Мелітополі.

Залишається високим і показник захворюваності на гастроентероколіти та  ротавірусну інфекцію.

Незважаючи на те, що у 2004 р. спалахи інфекційних хвороб, пов’язані з об’єктами підвищеного епідемічного ризику не реєструвались, проблеми, що потребують вирішення є.  Насамперед, це стосується захворюваності на вірусні гепатити, підйом якої розпочався   в 2003 році.

В плані реалізаціі заходів обласної Програми розвитку донорства крові та її компонентів у Запорізькій області на 2002 - 2007 роки проведена робота щодо застосування сучасних технологій заготівлі та переробки крові, виготовлення препаратів, інфекційної безпеки з метою задоволення потреби населення області в якісних  гематрансфузійних засобах за мінімальною вартістю і з максимальною безпекою та ефективністю. З метою забезпечення інфекційної та імунологічної безпеки компонентів та препаратів крові проводиться її дослідження  на ВІЛ, гепатити В і С, сифіліс та карантинізація плазми свіжозамороженої. Зроблені певні кроки щодо покращення матеріально-технічної бази закладів служби крові (частково проведено поточні і капітальні ремонти приміщень, впроваджується комп’ютеризація, придбано вкрай необхідне  обладнання). З метою забезпечення якості продукції придбано обладнання для отримання апірогенної води, ультрафільтрації, низькотемпературні прилавки, центрифуги, автоклави тощо. Заготівля консервованої крові проводиться в пластикову тару.

За результатами медичного огляду призовників весняного призову, 87%  з них визнані придатними  до служби в Збройних Силах України.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств