Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Національно-культурні товариства – за щорічний фестиваль "Ми – українські"

10 вересня 2012 - 11:09

У м.Приморськ відбувся  фестиваль мистецтв національних культур «Ми – українські», який проводиться облдержадміністрацією спільно з органами  виконавчої влади та місцевого самоврядування м. Приморськ і району.

Протягом двох днів понад 500 учасників творчих колективів національно-культурних товариств з різних регіонів України, а також з Республіки Болгарія демонстрували мистецтво своїх народів.

Учасників фестивалю та гостей привітали голова обласної ради Павло Матвієнко,  заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов, народний депутат України Валерій Баранов.

- Запорізький край – серце України, який вважають рідним народи понад 100 національностей. На землі козацької вольниці знайшли батьківщину росіяни і білоруси, греки і болгари, німці й татари, інші численні народи, які живуть поряд у мирі й злагоді. Впевнений, що  ми й надалі залишатимемося територією  взаєморозуміння і толерантності. Підтвердження цьому – наш фестиваль, який об’єднує різні народи і культури, - зазначив у вітальному слові Андрій Гамов.

Крім мистецьких заходів у рамках фестивалю відбулося засідання «круглого столу» за участю представників влади та керівників національно-культурних товариств на тему «Національні традиції як основа виховання суспільної моралі». Його учасники обговорили  напрямки співпраці, шляхи збереження та розвитку рідної мови, історичних традицій та самобутньої культури. Порушувалися також питання створення обласного центру національно-культурних товариств, функціонування недільних шкіл для дітей. А в одному питанні пропозиція представників усіх товариств була одностайною: зробити фестиваль  «Ми – українські» щорічним (наразі він проводиться раз на два роки). Заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов узяв всі порушені питання до розгляду.

Серед іншого відбулася презентація видання «Ми – українські» про діяльність національно-культурних товариств області, виставка декоративно-прикладного мистецтва національних культур.  Завершилося мистецьке свято гала-концертом переможців фестивального конкурсу.

 

Довідково:

Переможці конкурсу  Всеукраїнського фестивалю «Ми - українські!»

У жанрі інструментальна музика: І місце -  народний колектив барабанщиків  «Атеш», Херсонська обл.

У  вокальному жанрі:

  • солісти: І місце – Аделіна  Моісеєва, Єврейське товариство «Хесед-Нер», м.Луганськ
  • малі форми: І місце  – ансамбль «Чумацький шлях» товариства української культури, м.Запоріжжя
  • фольклорні ансамблі: І місце – фольклорний ансамбль «Лявоніка» районного товариства  «Барви Білорусії», Токмацький р-н.
  • вокальні ансамблі: І місце – народний ансамбль російської пісні «Сударушки» грромадської організації «Приморське районне російське культурне товариство «Джерело».

Оригінальний жанр:  І місце – хореографічний дует «Меотида» грецького товариства «Еллада», м.Бердянськ

Хореографічний жанр: 1 місце – народний кримсько-татарський ансамбль пісні і танцю  регіонального комітету  сприяння поверненню татар на історичну батьківщину,  м. Мелітополь



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області