Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ємельяненко: «При необхідності права запорізьких пільговиків будуть відстоюватись у суді»

10 вересня 2012 - 13:54

Віктор Ємельяненко: «При необхідності права запорізьких пільговиків будуть відстоюватись у суді»

Стан пасажироперевезень автомобільним транспортом у регіоні розглянули учасники щотижневої апаратної наради, яку провів перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко.

Детально з ситуацією на автошляхах учасників наради ознайомив начальник Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Євген Семечаєвський.

Як повідомив посадовець, понад 80 % пасажироперевезень у регіоні здійснюється саме автотранспортом. В області на 488 маршрутах працюють 70 перевізників.

У поточному році в області проводиться конкурс на визначення перевізників на внутрішньообласні міжміські та приміські маршрути на наступні п’ять років.

Вже проведено І етап конкурсу, ІІ  відбудеться 18 вересня. Найближчим часом у пресі буде розміщено оголошення про початок ІІІ етапу конкурсу.

Поки конкурс триває, ряду автоперевізників, які обслуговують соціально важливі маршрути, були видані тимчасові дозволи на обслуговування.

Як підкреслив Євген Семечаєвський, вже зараз на 18 маршрутах працюють автобуси, які обладнані для перевезення інвалідів.

Щодо проблемних питань начальник ГУ промисловості та розвитку інфраструктури ОДА виділив наступні:  неповна компенсація автоперевізникам витрат на перевезення пільгових категорій громадян, а також стягування з громадян пільгових категорій автостанційного збору  за обслуговування. Згідно роз’яснень Міністерства інфраструктури України, ці дії правомірні, оскільки автостанційний збір не входить у вартість безкоштовного проїзду. Однак,  з такою позицією не погоджуються юристи.

Перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко зауважив, що за його інформацією справа щодо автостанційного збору була порушена та виграна в прокуратурі АР Крим. Інтереси пасажирів пільгової категорії були захищені.

- Вивчіть цю справу, з’ясуйте, на які закони спирались юристи. Якщо буде необхідно,   ми також порушимо аналогічну справу в прокуратурі. Люди пільгових категорій мають право їздити в автобусах безкоштовно, і якщо треба, їх інтереси будуть відстоюватись у суді, -  наголосив посадовець.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області