Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі паралімпійці здобули на XIV Паралімпійських іграх у Лондоні сім нагород

10 вересня 2012 - 14:11

Запорізькі паралімпійці здобули на XIV Паралімпійських іграх у Лондоні  сім нагород

У Лондоні відбулась урочиста церемонія закриття XIV Паралімпійських ігор. Збірна України  на цих змаганнях продемонструвала блискучий результат. Українські паралімпійці вибороли 84 медалі, з них 32 золоті, 24 срібні та 28 бронзових. У загальнокомандному заліку наша збірна посіла четверте  місце.

Суттєвий внесок у скарбницю медалей зробили запорізькі спортсмени. Вони  вибороли сім медалей  - три золоті, дві  срібні та дві  бронзові.

Запорізьких паралімпійців з перемогами на  XIV Паралімпійських іграх у Лондоні привітав голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- Щиро вітаємо паралімпійську збірну Запорізької області з блискучими перемогами на XIV Паралімпійських іграх у Лондоні. Ваша сила духу та прагнення до перемоги гідні захоплення та глибокої пошани. Ви показали справжній чемпіонський характер та збагатили скарбничку української збірної на сім важливих нагородам. Кожна з цих медалей довела світові, що на  запорізькій землі живуть сильні духом та міцні тілом спортсмени, які вміють перемагати.   Пам’ятайте, ви справжні герої України та рідного Запорізького краю! – наголосив Олександр Пеклушенко.

Золоті медалі на Паралімпійських іграх у Лондоні здобули Марія Помазан у змаганнях з метання ядра, Вікторія Савцова в запливі на  100 м брасом та Олексій Федина в плаванні на дистанції 100 м брасом.

Марія Помазан здобула ще одну медаль – срібну - в метанні диску. Нагадаємо, що запорізька спортсменка спочатку отримала «золото» в цих змаганнях, але через помилку системи підрахунку результатів Марії пізніше залишили лише «срібло». Серед срібних призерів Паралімпіади також - Олексій Пашков, який здобув  медаль у змаганнях з метання диску.

«Бронзу» в скарбничку українських медалей внесли запоріжці Олексій Федина в плаванні на дистанції 50 м вільним стилем та Михайло Попов, який посів третє місце у змаганнях з настільного тенісу.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні