Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя стало центром енергетичних технологій

11 вересня 2012 - 15:05

У Запоріжжі відбулося урочисте відкриття ІХ спеціалізованої виставки енергетичних технологій, промислової електроніки та електротехніки «Енергія-2012», яка триватиме до 14 вересня у виставковому центрі «Козак-Палац».

У заході взяли участь перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Аліпов, перший заступник Голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Микола Стеблинський, заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук та інші посадовці.

Виставка проходить за підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, її організатори - Торгово-промислова палата України та Запорізька торгово-промислова палата.

Експозиція виставки «Енергія-2012» презентує актуальні інноваційні технології в енергетиці, зокрема – застосування нетрадиційних, відновлюваних і альтернативних джерел енергії, сучасні інженерні рішення і обладнання, технології провідних українських та зарубіжних компаній.

- Запорізька область – один з найпотужніших енергогенеруючих та енергоспоживаючих  регіонів України. Сумарний обсяг електроенергії, виробленої підприємствами регіону, складає близько третини генерації в Україні. В Запоріжжі є все для того, щоб перетворити наше місто в провідний центр України із запровадження програм енергозбереження, підвищення енергоефективності. На сьогодні у нас є можливість впроваджувати будь-які новітні технології, - зазначив Петро Гончарук.

Організатори переконані, що виставка стане ефективним майданчиком для зустрічей та спілкування фахівців, демонстрації найкращих здобутків у галузі енергозбереження та енергоефективних технологій.

- У середньому українці споживають електроенергії, води та тепла вдвічі більше, ніж європейці. Це пояснюється не тільки тим, що Україна забезпечена всіма необхідними ресурсами, а й тим, що в Європі раніше навчилися цінувати те, що їм потрібно. І наше завдання сьогодні – зменшити споживання електроенергії, але не за рахунок погіршення умов життя, - підкреслив Олександр Аліпов.

У заході беруть участь біля 200 представників промислових підприємств з усієї України,  закордонних делегацій, громадських організацій, науковців та розробників, фінансових установ, потенційних інвесторів, органів влади, галузевих асоціацій.

Крім того, цього року Запоріжжя обрано осередком проведення конкурсу новітніх енергоефективних та енергозберігаючих технологій і обладнання, які представлені на спеціалізованій експозиції «Енергоефективність та Енергозбереження». У рамках конкурсу презентовано новітні технології, інноваційні рішення, обладнання для виробництва та використання альтернативного палива, енергозберігаючі технології в будівництві та житлово-комунальному господарстві.

Від Запорізької області на розгляд конкурсної комісії представлено 11 проектів різноманітної спрямованості: енергозберігаючі технології в галузі ЖКГ, промислового виробництва, окремий напрямок – використання побутових відходів для отримання палива.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України