Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Діти – інваліди охоплені навчальним процесом

11 вересня 2012 - 16:11

Діти – інваліди охоплені навчальним процесом

З початком нового навчального року розпочали роботу і центри соціальної реабілітації дітей – інвалідів. У цих закладах теж залунали дитячі голоси і розпочався шкільний процес, хоча  специфічний і складніший, оскільки передбачає не лише вивчення дисциплін та накопичення знань, а використання оздоровчого та навчально - виховного комплексу, різних медико – соціальних методик.
Запорізький обласний центр соціальної реабілітації дітей – інвалідів прийняв 52 вихованці з усіх районів і міст області, серед яких значна кількість сільських жителів.

Мета його діяльності - коригування у дітей з фізичними та розумовими вадами наявних порушень, сприяння їх всебічному розвитку, засвоєнню соціально – побутових навиків, реалізації здібностей, забезпечення передумов  для подальшої інтеграції у суспільство. У закладі створено комфортні побутові умови, його оснащено сучасним обладнанням, працюють висококваліфіковані спеціалісти в області педагогіки та медицини.  Для дітей – інвалідів віком від 2 до 18 років визначаються індивідуальні програми реабілітації.  Важливим  у режимі перебування дітей в Центрі стало створення  стаціонарного відділення цілодобового перебування з чотириразовим безкоштовним харчуванням. Також працюють відділення денного перебування, в якому забезпечується безкоштовне харчування, та амбулаторне.

У цьому році за дорученням голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка  буде вирішена наболіла проблема -  у триповерховому приміщенні йдуть роботи по встановленню ліфта – підйомника. Це значно полегшить роботу працівників закладу, яким доводиться, у прямому сенсі, носити хворих дітей на процедури на руках.

Також планово розпочав роботу Центр реабілітації змішаного типу для інвалідів та дітей – інвалідів Мелітопольської міської ради. У вересні тут буде відкрито групу денного перебування на десять ліжко-місць. Аналогічний заклад – Центр соціальної реабілітації дітей - інвалідів працює в місті Приморськ.

Успішна діяльність цих Центрів  ґрунтується на тісному співробітництві органів соціальної сфери, охорони здоров’я та освіти. Постійний професійний діалог фахівців цих структур, виїзні семінари – наради, вивчення та поширення досвіду, співпраця з дитячими ЛКК, зустрічі і співбесіди з працівниками сільських рад, батьками хворих дітей,  високі професійні і духовні якості людей, які присвятили себе гуманній справі допомоги  дітям-інвалідам, сприяють їх адаптації  у суспільство.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні