Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Президент України проводить всеукраїнську нараду щодо підтримки реального сектору економіки

11 вересня 2012 - 16:51

Президент України проводить всеукраїнську нараду щодо підтримки реального сектору економіки

Під головуванням Президента України Віктора Януковича в Дніпропетровську триває всеукраїнська нарада щодо підтримки реального сектору національної економіки. У заході беруть участь урядовці, голови місцевих державних адміністрацій, зокрема, очільник Запорізької обласної влади Олександр Пеклушенко.

Відкриваючи нараду, Глава держави зазначив, що необхідно дати відповідь на актуальні проблеми розвитку національної економіки, насамперед її реального сектору: «Нам потрібно постійно тримати руку на пульсі, розуміти, що відбувається у світі, і своєчасно реагувати».

Глава держави також наголосив на важливості розширення внутрішнього ринку для вітчизняної продукції.

- Я дав завдання Уряду попрацювати над питаннями розширення нашого внутрішнього ринку - які ми можемо задіяти механізми, інструменти, щоб збільшити споживання», - наголосив Віктор Янукович.

Президент зазначив, що доручив Прем’єр-міністру Миколі Азарову підготувати відповідні програми, які працюватимуть на активніший розвиток внутрішнього ринку, створення стимулів для збільшення обсягів споживання продукції вітчизняного виробництва.

Окрему увагу Глава держави звернув на важливість будівництва магістральних доріг, мостів, зокрема, у Кременчуці та Миколаєві, а також завершення спорудження мостових переходів у Запоріжжі. «Необхідно будувати багато мостових переходів, доріг місцевого значення, сільських доріг. Це все буде активізувати економіку», - сказав Віктор Янукович.

Президент також доручив Міністру економічного розвитку і торгівлі Петру Порошенку та голові НБУ Сергію Арбузову звернути особливу увагу на програми, реалізація яких дозволить швидко отримати позитивний економічний ефект.

Насамперед, на думку Президента, має бути активізована реалізація програми з будівництва доступного житла.

Сьогодні, констатував Глава держави, темпи впровадження цієї програми є недостатніми. Президент доручив Віце-прем’єр-міністру - Міністру інфраструктури Борису Колеснікову та Міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолію Близнюку посилити роботу в цьому напрямку.

Президент наголосив, що реалізація програми з будівництва доступного житла сприятиме розвитку будівельної галузі України та працюватиме на розширення нашого внутрішнього ринку.

 

За матеріалами прес-служби Президента України

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України