Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ігор Шишка: «Державно-приватне партнерство в медицині сприяє підвищенню якості надання медичної допомоги»

12 вересня 2012 - 09:33

Ігор Шишка: «Державно-приватне партнерство в медицині сприяє підвищенню якості надання медичної допомоги»

У радіологічному відділенні Запорізької обласної клінічної лікарні презентували діагностичне обладнання останнього покоління - апарат комп'ютерної томографії Optima 660, у 2012 році випущений  японською компанією «General Electric».

Це найсучасніший комп'ютерний томограф, який не має аналогів ні по швидкості сканування, ні по якості одержуваного зображення  в регіоні та й в Україні загалом. Даний апарат дозволяє виробляти  64 знімки за один поворот випромінюючої трубки.  Тільки на апараті Optima 660 можна досліджувати серце, судини і суглоби в русі. Завдяки новітнім інженерним рішенням прилад дозволяє виявляти метастази на ранній стадії розвитку, знаходити проблемні ділянки в дрібних судинах головного мозку, в опорно-руховому апараті,  легенях. Загалом, усі дослідження дрібних об'єктів і складних структур, які неможливо було виконати раніше, тепер підвладні новому  КТ.

Можливість пройти точну діагностику на апараті вартістю понад 1, 5 млн. дол. з'явилася у запоріжців завдяки меценату проекту - генеральному директорові торгово-промислової  компанії «Кераміст» Дмитру Зусмановичу.

- Поділяю і реалізую принципи соціальної відповідальності бізнесу, люблю наше місто Запоріжжя. Тому прагну зробити для запоріжців те, що в моїх силах, - зазначив Дмитро Зусманович. - Я вдячний губернатору Олександру Миколайовичу Пеклушенку за довіру, мені виказану: він підтримав цей проект і сприяв тому, щоб його реалізація пройшла без бюрократичних  зволікань .

Нове обладнання встановлене в спеціально підготовленому приміщенні радіологічного відділення обласної лікарні, тут будуть комфортно себе почувати і пацієнти, і медики.

- Державно-приватне партнерство в медицині сприяє підвищенню якості надання медичної допомоги населенню. Сьогодні наше головне завдання - забезпечити пацієнтам гідний рівень медичних послуг. На жаль, бюджетних коштів недостатньо, щоб оснастити медичні заклади регіону всім спектром необхідного високотехнологічного обладнання. І підтримка меценатів у цій справі нам потрібна, - зазначив заступник голови  обласної державної адміністрації Ігор Шишка.

Він відмітив, що з появою такого інноваційного діагностичного обладнання  Запорізька обласна клінічна лікарня зміцнює свої позиції лідера галузі не тільки в  області, а й у всьому південно-східному регіоні.


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні