Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Заступник голови облдержадміністрації з питань сільського господарства та регіональної політики Валерій Буцанов зустрівся із віце-президентом Республіки Болгарія Ангелом Маріним, який прибув до Запоріжжя із робочим візитом

11 червня 2005 - 16:16

Запорізький край на цій зустрічі також  представляли начальник управління зовнішньоекономічних зв’язків ОДА Вадим Міщанин, начальник відділу у справах національностей, міграції та релігій  ОДА Наталя Деркач, перший посол України в Республіці Болгарія Олександр Воробйов, голова Запорізького обласного  болгарського національно-культурного товариства Василь Мітков, ректор Запорізького державного медичного університету Юрій Колесник.

Валерій Буцанов  ознайомив шановних  гостей із  досягненнями  Запорізької області  у сфері соціально-економічного розвитку. Також він нагадав про плідні дружні стосунки із Бургаською областю Республіки Болгарія. Заступник губернатора підкреслив, що на території нашої  області проживають понад 30 тисяч етнічних болгар, які роблять свій вагомий  внесок у розбудову економіки регіону.  Багато хто з них посідає ключові посади у різних сферах  громадської діяльності в нашому  регіоні  - у  сільському господарстві, промисловості, освіті, науці, медицині тощо. Зокрема, сам Валерій Буцанов – болгарин за походженням.

Віце-президент Республіки Болгарія Ангел Марін сказав, що він приємно вражений такою заявою і  щиро подякував запоріжцям за теплий прийом. Він повідомив, що прибув до Запорізького краю, щоб ознайомитися з промисловим потенціалом регіону, а також – взяти участь  в урочистостях з нагоди відкриття пам’ятника видатному болгарському поету і революціонеру Христо Ботієву  у селі Ботієво. Також він розповів, що  болгарська делегація планує побувати у цьому селі і на  IV обласному фестивалі болгарської культури, в якому візьмуть участь близько 20 творчих самодіяльних колективів болгарських національно-культурних товариств із Приморського, Приазовського, Бердянського районів та міст Запоріжжя і Мелітополь.

На завершення зустрічі Валерій Буцанов та Ангел Марін  обмінялися сувенірами і домовилися про  подальше співробітництво.

 

Прес-служба  облдержадміністрації

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?