Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Фестиваль «Покрова на Хортиці» вже розписаний по днях

14 вересня 2012 - 10:02

Фестиваль «Покрова на Хортиці» вже розписаний по днях

Заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Шишка провів засідання організаційного комітету з підготовки та проведення ІІІ Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці», який проходитиме в Запоріжжя з 5 по 16 жовтня. Захід відбувся за участю заступника голови обласної ради Миколи Ярмощука.

- «Покрова на Хортиці» вже кілька років є візитівкою Запорізького краю. Наше завдання - організувати його проведення на найвищому рівні. Маємо виправдати очікування наших гостей та підтримати планку всеукраїнського масштабу, - окреслив завдання Ігор Шишка.

Вже є попередній план проведення фестивалю. Так, 5 жовтня ІІІ Всеукраїнський козацький фестиваль «Покрова на Хортиці» стартуватиме в навчально-виховному комплексі «Запорозька Січ» з уроку козацтва для маленьких запоріжців.

У цей же день в історико-культурному комплексі «Запорозька Січ» у Січовій церкві Покрови Пресвятої Богородиці відбудеться відкриття виставки українських ікон.

Традиційний Покровський ярмарок запланований на першу суботу жовтня. Родзинкою свята стане обласна культурно-мистецька акція «Запорізькі обереги».

З 9 по 12 жовтня у вищих навчальних закладах пройдуть «дні вишиванок».

12 жовтня у Запоріжжі відбудеться дві яскраві події - урочисте відкриття XVI Міжнародного фестивалю козацьких бойових та традиційних мистецтв «Спас на Хортиці» ім. Анатолія Єрмака та відкриття І дитячо-юнацького фестивалю-конкурсу гопака.

Провідні музейні заклади обласного центру 13 жовтня оголошують День відкритих дверей. На екскурсії запоріжців та гостей міста запрошують Національний заповідник «Хортиця», обласний краєзнавчий музей, музей зброї.

Урочисті заходи до Свята Покрови Пресвятої Богородиці  розпочнуться 14 жовтня в історико-культурному комплексі «Запорозька Січ»  літургією та молебнем за Україну.

У цей день в місті заплановано ряд цікавих заходів - ландшафтна театралізована вистава «Всі ми, браття, козацького роду!», працюватиме містечко майстрів народного мистецтва «Запорізькі обереги», «Національне подвір’я», торгівельне містечко «Козацька торгова слобода».

Однією з найбільш очікуваних подій стане презентація туристичних марок ІІІ Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці» та обласного краєзнавчого музею, яка відбудеться у Будинку кошового отамана в історико-культурному комплексі «Запорозька Січ».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області