Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області зросли обсяги введеного в експлуатацію житла

14 вересня 2012 - 11:09

В області зросли обсяги введеного в експлуатацію житла

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко провів нараду з питань добудови об’єктів незавершеного житлового будівництва відповідно до плану-графіка вводу об’єктів у експлуатацію в 2012 році. До обговорення теми були запрошені представники провідних будівельних компаній: ВАТ «Запорізький домобудівний комбінат», ТОВ «Інвест М-2007», ТОВ «Будівельно-монтажне бюро «Промінь», ТОВ «Олександрівська будівельна корпорація» та інші.

Як повідомив перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко, протягом І півріччя 2012 року за рахунок усіх джерел фінансування в регіоні в експлуатацію було введено 94,3 тис. кв. метрів загальної площі житла, що втричі більше, ніж за аналогічний період 2011 року. При цьому, із загального обсягу введеного житла 82,6 тис. кв. метрів побудували індивідуальні забудовники (іншими словами, населення) у приватному секторі, і тільки 14,5 тис. кв. метрів складає житло в багатоквартирних житлових об'єктах.

Для того, щоб стимулювати житлове будівництво, в області розроблена та затверджена Комплексна програма житлового будівництва, згідно якої в поточному році має бути введено в експлуатацію 12 багатоквартирних житлових будинків загальною площею 42,5тис.кв.метрів житла.

Забудовники, які взяли участь у нараді, поінформували  про свої плани щодо завершення будівництва на заявлених об’єктах. При цьому, намір здати заявлене житло в строк підтвердили 9 із 12 компаній. Завершення будівництва на трьох об’єктах – будинки в Запоріжжі, Гуляйполі та Енергодарі - поки що відкладається через ряд технічних причин.

Також у ході наради йшла мова про плани забудовників на 2013 рік. Представники будівельних компаній висловили намір й надалі продовжувати будувати на території регіону доступне та якісне житло.

- Хід житлового будівництва в регіоні є і буде на особливому контролі обласної влади. Будівельні компанії, які працюють на цьому ринку, матимуть усебічну нашу підтримку, - запевнив присутніх Віктор Ємельяненко.

 

Довідково: з метою підтримки будівельної галузі Урядом прийнято дві державні програми для добудови об’єктів житлового будівництва: Державна цільова соціально-економічна програма будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки та Програма по здешевленню вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області