Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Населення області забезпечено електроенергією та скрапленим газом за соціально прийнятною ціною»

14 вересня 2012 - 14:46

Петро Гончарук: «Населення області забезпечено електроенергією та скрапленим газом за соціально прийнятною ціною»

Про це повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук під час брифінгу щодо стану забезпечення населення енергоносіями та скрапленим газом.

- З метою додаткового захисту соціально вразливих верств населення НКРЕ прийняло рішення: в опалювальний період збільшити місячний обсяг споживання електроенергії до рівня 3600 кВт/год. Це стосується населення, яке проживає в житлових будинках, обладнаних електроопалювальними установками та кухонними електроплитами, в тому числі сільської місцевості. Також це поширюється на людей, які проживають у багатоквартирних будинках, які не газифіковані природним газом, і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого опалення, - зазначив Петро Гончарук.

За словами посадовця, оплата обсягів споживання електроенергії до 3600 кВт/год на місяць здійснюватиметься за тарифом 21,54 коп за 1 кВт/год. Крім того, для багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу тариф також залишається у розмірі 21,54 коп. за 1 кВт/год незалежно від обсягів споживання.

Також Петро Гончарук повідомив, що в області повністю вирішена проблема  забезпечення населення скрапленим газом: аукціони на його отримання проводяться кожного місяця, і у вересні область отримала 190 тонн блакитного палива.

- На сьогодні питання забезпечення населення області скрапленим газом у балонах для побутових потреб за соціально прийнятною ціною залишається на контролі облдержадміністрації. Два спеціалізованих підприємства - ТОВ «Запоріжспецтрансгаз» та ВАТ «Мелітопольгаз» забезпечують населення блакитним паливом. З травня відновилися поставки аукціонного скрапленого газу на ТОВ «Запоріжспецтрансгаз», і тепер щомісяця  за результатами аукціонів область отримує необхідний обсяг блакитного палива, - повідомив посадовець.

У червні підприємству на спеціальному аукціоні виділено 75 тонн скрапленого газу, в липні та серпні – по 150 тонн, у вересні – 190 тонн.

Також у ході брифінгу Петро Гончарук прокоментував ситуацію із запорізькими заводами. За його словами, днями перший віце-прем’єр-міністр Валерій Хорошковський провів нараду, в якій взяли участь не тільки представники влади, а й керівники  підприємств, а саме: ДП «Запорізький титаномагнієвий комбінат», ВАТ «Український графіт», ПАТ «Дніпроспецсталь», ПАТ «Запорізький алюмінієвий комбінат» та ПАТ «Запорізький завод феросплавів». Для цих підприємств до 1 жовтня будуть встановлені такі ж тарифи на електроенергію, як і в Європі.

- Для уряду головне – щоб українські підприємства працювали на повну потужність та були конкурентоспроможними, бо від цього залежить насамперед рівень життя людей та стан економіки в державі, - підсумував Петро Гончарук.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області