Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблеми артилерійської бази в Новобогданівці знову в епіцентрі уваги влади

17 вересня 2012 - 10:47

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко провів нараду з питань дотримання безпеки утримання територій колишньої  275-ї артилерійської бази, що в с. Новобогданівка.  У нараді взяли участь представники влади Мелітопольського району та с. Новобогданівка,  тимчасово виконуючий обов’язки заступника командира військової частини АО829 Віталій Холод, начальник  ГТУ МНС у Запорізькій області Олексій Лепський, начальник АРЗ ВСП ГТУ МНС у Запорізькій області Володимир Мілаєнко.  

Ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації на території 275-ї артилерійської бази офіційно завершено в грудні 2008 року разом з припиненням  дії постанови Кабінету Міністрів №47 від 25.01.2006, якою була затверджена «Програма ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на 2006-2008 рр.».

Разом з тим, на території колишньої артбази постійно виявляються вибухонебезпечні предмети. У 2009 році на колишній технічній території було вилучено та знищено 1725 одиниць вибухонебезпечних предметів, у 2010 – понад 10 тисяч одиниць, у 2011 – 3,5 тисячі, з початку 2012 року вилучено та знищено 430 вибухонебезпечних предметів.

Ситуація ускладнюється тим, що вибухонебезпечні предмети викопують  місцеві жителі в пошуках металобрухту.

За словами т.в.о. заступника командира в/ч АО829 Віталя Холода, сьогодні в розпорядженні частини залишилось 17 осіб  сторожової охорони. Ефективно протидіяти масовому проникненню людей на колишню технічну територію вони не в змозі.

Під час наради було  обговорено заходи, які мають на меті зробити безпечною територію колишньої 275 артилерійської бази в Новобогданівці. Як підкреслив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, у цій роботі необхідно чітко скоординувати дії обласної влади, Міністерства оборони та Міністерства надзвичайних ситуацій.

Олександр Пеклушенко доручив підготувати лист на ім’я Прем’єр-міністра України Миколи Азарова з проханням створити урядову комісію за участю представників усіх зацікавлених сторін (Міністерства оборони, МНС, Міністерства екології) з метою опрацювання цього питання та розробки  заходів щодо недопущення вибухів та травмування людей на території колишньої артбази у Новобогданівці.

- Також на період, коли ці роботи будуть тривати, потрібно посилити кількісний та якісний склад охорони колишньої технічної території. Необхідно підготувати додаткове звернення з такою вимогою до Уряду, - наголосив голова облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області