Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До 15 жовтня міжвідомча урядова комісія сформує пакет пропозицій щодо комплексного розв’язання проблем електрометалургії

18 вересня 2012 - 16:47

До 15 жовтня міжвідомча урядова комісія сформує пакет пропозицій щодо комплексного розв’язання проблем електрометалургії

Пакет пропозицій має буде сформовано раніше, адже 15 жовтня – це кінцевий термін роботи урядової міжвідомчої комісії. Протягом цього часу має діяти мораторій на будь-які звільнення та скорочення працівників запорізьких електрометалургійних підприємств.

Про це телефоном із Києва повідомив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, який сьогодні брав участь у нараді з розгляду проблемних питань електрометалургійного комплексу, яку за дорученням Президента України Віктора Януковича провів Прем’єр-міністр України Микола Азаров.

Також у нараді взяли участь Перший віце-прем’єр-міністр України Валерій Хорошковський, Міністр економічного розвитку та торгівлі України Петро Порошенко, Міністр юстиції України Олександр Лавринович, керівники Державної податкової та митної служб, представники інших центральних органів влади.

- Нарада, яку провів Прем’єр-міністр України, мала конструктивний характер з глибоким аналізом ситуації у вітчизняній електрометалургії. Її загальний лейтмотив – виключно на державницьких засадах віднайти чіткий алгоритм подальшої роботи всього електрометалургійного комплексу країни, а не окремо взятих підприємств. Адже всі підприємства галузі, зокрема, їхні власники та менеджмент, у стосунках з державою мають бути в рівних умовах, у тому числі, у питаннях формування тарифів. Відтак Прем’єр-міністра України Микола Азаров доручив Першому віце-прем’єр-міністру України Валерію Хорошковському, який очолює урядову міжвідомчу комісію, підготувати пакет таких пропозицій, - наголосив Олександр Пеклушенко, коментуючи підсумки наради.

Крім того, за словами голови облдержадміністрації, у колі урядовців більш детально обговорювали шляхи розв’язання проблем ВАТ «Дніпроспецталь» та  ПАТ «Запорізький завод феросплавів». Мова йшла про те, що для оздоровлення ситуації на цих підприємствах необхідно забезпечити повернення ПДВ, остаточно завершити процедуру передачі підстанції «Феросплавна-2» та сформувати умови зниження тарифу на електроенергію для феросплавного заводу.

 

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес