Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Відбувся короткостроковий семінар "Запобігання і протидія корупції в контексті правотворчих процесів в Україні"

19 вересня 2012 - 11:58

18 вересня 2012 року у Запорізькому центрі перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій відбувся тематичний короткостроковий семінар "Запобігання і протидія корупції в контексті правотворчих процесів в Україні". Зазначений навчальний захід був організований та проведений на виконання договору про надання послуг з підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування з питань запобігання і протидії проявам корупції від 17.07.2012 року № 96, укладеного з Національним агентством України з питань державної служби.

Слухачами означеного семінару стали працівники управлінь Пенсійного фонду України в районах і містах Запорізької області та районах м. Запоріжжя, всього – 40 осіб.

Відкрила семінар директор Запорізького центру перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів Л.І.Яновська, яка довела до відома слухачів інформацію про цикл семінарів з антикорупційної тематики, про підстави їх проведення та ознайомила присутніх з планом роботи семінару.

Змістовим наповненням навчального заходу стали актуальні питання антикорупційного законодавства та нового Закону України "Про державну службу".

Так, учасники семінару мали змогу поглибити знання з питань практики застосування нового українського антикорупційного законодавства, організації взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з правоохоронними органами у сфері запобігання і протидії корупції, підвищення ролі громадськості в проведенні антикорупційних заходів, реалізації нового антикорупційного законодавства в контексті реформування державної служби (з огляду на положення нового Закону України "Про державну службу"), проведення спеціальної перевірки як фактору якісного відбору кандидатів на публічну службу, тощо.

У висвітленні означених тем взяли участь викладачі-науковці: Лютіков П.С. – заступник декана юридичного факультету Запорізького національного університету, доцент кафедри адміністративного і господарського права юридичного факультету, кандидат юридичних наук; Віхляєв М.Ю. – заступник декана юридичного факультету Запорізького національного університету, доцент кафедри конституційного та трудового права юридичного факультету, кандидат юридичних наук, а також викладачі-практики: Долганов В.І. – начальник відділу кадрової роботи апарату Запорізької облдержадміністрації, Кузьменко О.В. – заступник начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами, оборонної роботи та з питань запобігання та виявлення корупції апарату Запорізької облдержадміністрації, Аніщенко Т.С. – начальник відділу кадрової роботи та державної служби Головного управління юстиції у Запорізькій області.

Викладання навчального матеріалу супроводжувалося мультимедійними презентаціями та наочною інформацією.

По завершенню навчання було проведено анкетування. Учасники семінару отримали сертифікати про підвищення кваліфікації та друковані методичні матеріали з питань запобігання і протидії проявам корупції.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн