Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Якість надання соціальних послуг знаходиться під контролем обласної влади

19 вересня 2012 - 14:47

Якість надання соціальних послуг знаходиться під контролем обласної влади

У поточному році в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України в області  створено 262 робочих місця для соціальних працівників з метою модернізації соціальних служб для повного охоплення увагою держави найуразливіших верств населення.

- «Соціальні дільничні» займаються виявленням, оцінкою потреб, наданням соціальних послуг та здійсненням соціального супроводу сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах та проживають у віддалених селах області. Завдяки збільшенню кількості спеціалістів соціальні послуги стали максимально наближеними до їх отримувачів: тепер вони працюють безпосередньо з людьми за принципом дільничних, - повідомила в.о. начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Любов Ярова.

За словами посадовця, з метою контролю за наданням соціальних послуг людям, які потребують допомоги, фахівці обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді виїжджають у райони та перевіряють  роботу.

У ході перевірок з місцевими працівниками обговорюються результати роботи з соціальної роботи, умови праці, рівень облаштованості робочих місць «соціальних дільничних», перевіряється ведення первинної документації.

Крім того, працівникам надаються методичні консультації щодо подальшої організації їх роботи, підвищення якості надання соціальних послуг та щодо організації дієвого контролю їх діяльності.

Нагадаємо, Міністерством соціальної політики України було визначено квоти для кожного регіону України щодо додаткового набору спеціалістів на посади соціальних працівників. У Запорізькій області  заповнено 262 вакансії, всі спеціалісти приступили до роботи протягом липня-вересня поточного року.

Кожен спеціаліст пройшов навчання в форматі триденних тренінгів, які проводили тренери міжнародних фондів та фахівці з нашого регіону.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів