Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ємельяненко: «Цього року відсоток заповідності області має бути збільшений на 1%»

20 вересня 2012 - 09:48

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко провів  селекторну нараду з питань розвитку природно-заповідної  справи в області, в якій взяли участь керівники всіх районів та міст обласного значення.

Запорізька область -  один з найбільш антропогенно змінених регіонів України, при цьому  спостерігається тенденція зростання площ природно-заповідного фонду, хоча його частка в загальній площі території області не в повній мірі відповідає міжнародним стандартам та стратегії планування території.

- На сьогодні на території області розташовані 314 територій та об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею 122 тис. га, з них 23 території - загальнодержавного значення,  291 - місцевого значення. Відсоток заповідності області становить 4,49%, що є менше, ніж середній по Україні - 5,7%. За рівнем заповідності наша область посідає 16 місце по країні, - повідомив Віктор Ємельяненко.

За словами посадовця, найбільш вагомою подією, яка вплинула на   збільшення природно-заповідного фонду, було створення другого за розмірами в Україні Приазовського національного природного парку, загальна площа якого становить 78,1 тис. га. Він розташовується на території Бердянського, Якимівського, Приазовського, Мелітопольського районів та м. Бердянськ.

- Створення Парку майже вдвічі збільшило відсоток заповідності Запорізької області - з 2,6% до 4,49%. Тим не менше, цього року ми повинні збільшити цей показник на 1%, а до кінця 2015 року – на 8%, - підкреслив Віктор Ємельяненко.

У ході наради порушувалися проблемні питання  створення нових та розширення існуючих заповідних територій Запорізької області, забезпечення їх збереження шляхом встановлення меж цих територій на місцевості.

За результатами селекторної наради Віктор Ємельяненко надав відповідні доручення керівникам територій щодо активізації дій, спрямованих на розширення та збереження заповідної мережі Запорізького краю.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів