Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області збільшуються обсяги виробництва молока та підвищується продуктивність корів

20 вересня 2012 - 10:16

В області збільшуються обсяги виробництва молока та підвищується продуктивність корів

За інформацією начальника Головного управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Володимира Тарасова, на початок вересня всіма категоріями господарств регіону було  вироблено 53,7 тис. тонн м’яса в живій вазі та молока – 184,2 тис. тонн. Виробництво м’яса по відношенню до минулого року знизилось на 2300 тонн, а молока – навпаки, збільшилося на 1200 тонн. Суттєво наростили обсяги виробництва молока 12 районів. При цьому найкращих показників досягли Кам’янсько-Дніпровський, Бердянський, Веселівський та Оріхівський райони.

Разом з тим, ряд територій допустили зниження виробництва молока. Така ситуація спостерігається в господарствах Приазовського, Великобілозерського, Токмацького та Вільнянського районів.

Переважно всі господарства забезпечили підвищення продуктивності корів – удої молока  на одну корову складають 2739 кг, що на 410 кг більше минулорічного показника. Найвища продуктивність корів – у Кам’янсько-Дніпровському, Оріхівському, Запорізькому, Великобілозерському та Чернігівському районах.

Та незважаючи на збільшення обсягів виробництва молока, одним з наболілих питань як для господарств, так і для людей, котрі утримують велику рогату худобу, залишаються закупівельні ціни на молоко.

Постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.2012 №807 затверджено мінімальний рівень ціни –  молоко цільне ІІ сорту (яке не було оброблене) має коштувати не менше 2200 грн. за тонну без ПДВ.

Нині ж у сільській місцевості регіону мінімальна закупівельна ціна на молоко у населення складає 1,97 грн/кг., а максимальна – 2 грн/кг.

У зв’язку з цим райдержадміністрації мають активізувати проведення роз’яснювальної роботи на місцях щодо мінімальної вартості закупівельної ціни на молоко у населення.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів