Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Приазовському відкрили пам’ятник людині-легенді

20 вересня 2012 - 16:56

У Приазовському відкрили пам’ятник людині-легенді

У рамках відзначення 69 річниці визволення Приазовського району від німецько-фашистських загарбників у районному центрі відкрили пам’ятник генералу-полковнику, двічі Герою Радянського Союзу Василю Степановичу Петрову.

Пам’ятник уродженцю Приазовського району встановлено на території Приазовської різнопрофільної спеціалізованої школи №1 «Азимут».

Зі знаковою подією земляків Василя Степановича привітав начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Євген Семечаєвський.

- Це була людина залізної волі. Першу зірку Героя Василь Петров отримав за мужність та відвагу в 1943 році в боях під час форсування Дніпра. Тоді ж через тяжке поранення йому ампутували руки. Однак, менше, ніж через рік він повернувся до регулярних частин Радянської армії аби продовжувати боротьбу з фашистськими загарбниками. Незламна життєва позиція таких людей, їхній героїзм та мужність мають бути прикладом для нас та наших дітей. Встановлення пам’ятного знаку – це один з кроків щодо увічнення пам’яті про наших героїв,  -  звернувся до присутніх на мітингу Євген Семечаєвський.

Також посадовець пригадав часи, коли він навчався разом із сином генерала-полковника Владиславом Петровим у Сумському артилерійському училищі, яке набагато раніше закінчив і сам Василь Степанович. За словами Є. Семечаєвського, світла пам'ять про цю людину і досі зберігається в стінах цього навчального закладу. Тож, на малій Батьківщині тим паче необхідно знати та шанувати життєвий шлях легендарного Героя Радянського Союзу Василя Петрова.

Також посадовець передав колективу школи книгу спогадів Василя Степановича «Прошлое с нами».

 

Довідково: Василь Степанович Петров – генерал-полковник, двічі Герой Радянського Союзу, заступник командувача Ракетними військами та артилерією Головного командування Сухопутних військ Збройних Сил України, кандидат воєнних наук. У 1994 році Указом Президента України він навічно зарахований до лав Української армії.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів