Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Гаряча лінія» з Олександром Пеклушенком: запоріжців найбільше турбують проблеми приватизації землі, водозабезпечення та газифікація

20 вересня 2012 - 17:29

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко у телефонному режимі відповів на чимало гострих запитань жителів регіону.      

Більше години очільник області спілкувався із запоріжцями, яким вдалося додзвонитися на телефон «гарячої лінії». Майже два десятки співрозмовників не тільки ставили запитання Олександрові Пеклушенку, а й просили про допомогу у вирішенні проблем.

Найбільша кількість звернень стосувалася проблем, пов’язаних з оформленням земельних ділянок та видачею державних актів на землю. Такі питання надійшли від жителів Бердянського, Приморського, Веселівського районів та міста Бердянськ. 

- Я дуже добре обізнаний з цією проблемою. Питання, пов’язані з оформленням землевпорядної документації завжди знаходиться у нас на контролі. Задля підсилення цієї роботи в області було проведено кадрову ротацію. В результаті Державне агентство земельних ресурсів в Запорізькій області очолив Олександр Чайка, людина професійна та кваліфікована. Комплекс питань щодо організації ефективної системи впорядкування земель, буде детально розглянуте на апаратній нараді у понеділок, 24-го вересня. Я переконаний, що робота у цьому напрямку буде максимально активізована, - підкреслив Олександр Пеклушенко, відповідаючи на одне з питань, яке стосувалось «земельних» проблем.

Не менш гострою залишається і ситуація з водозабезпечення та газифікації сільських територій. За допомогою у вирішенні цих проблем голові облдержадміністрації телефонували з населених пунктів Запорізького та Розівського районів, а також з міста Бердянськ. Зверталися до очільника області і з питань організації  роботи громадського транспорту в Хортицькому районі обласного центру.

Гостру та актуальну проблему під час «гарячої лінії» озвучила Юлія Дєткова – голова громадської організації «Діабетик». За її словами, хворі на діабет вкрай стурбовані інформацією про можливе скасування постанови Кабінету міністрів, яка регулює порядок забезпечення інсуліном хворих на діабет. 

- Сьогодні ми не маємо проблем із забезпеченням ліками, а саме інсуліном. Але ми чули, що начебто є наміри повернути централізовану закупівлю інсуліну з метою підтримки вітчизняного виробника. Ми вважаємо, що це призведе до значних проблем для діабетиків і тому звертаємось з проханням підтримати нас та не допустити відміни діючої постанови Кабміну та діючого порядку забезпечення діабетиків інсуліном, - розповіла у телефонній розмові Юлія Дєткова.

- Ми вас обов’язково підтримаємо, - запевнив голову громадської організації «Діабетик» Олександр Пеклушенко, який одразу доручив начальнику обласного управління охорони здоров’я Андрію Запорожченку всебічно вивчити питання забезпечення інсуліном та підготувати відповідне звернення до Уряду.

Як виявилося у ході телефонного спілкування, турбують запоріжців  питання не тільки матеріальні, але й духовні. В школах дуже мало приділяють уваги вивченню історії рідного краю – вважає Ніна Івахненко, вчитель-краєзнавець із с. Новостепнянське Запорізького району. Вона зателефонувала до голови облдержадміністрації з оригінальною пропозицією.

- Запорізькій край – край козацтва та гетьманства. У 1829 році Павло Білецький-Носенко написав роман «Богдан Хмельницький», який так і не був виданий і нині у рукописному вигляді знаходиться у музеї в Києві. Я тримала ці рукописи в руках. Чи можна щось зробити, аби цей твір все ж таки видали?, - звернулася до Олександра Пеклушенко Ніна Івахненко.

Олександр Пеклушенко подякував Ніні Олексіївні за активну громадську позицію та за оптимізм і пообіцяв розглянути її пропозиції більш детально у колі фахівців.

По завершенні «гарячої телефонної розмови» Олександр Пеклушенко звернувся до керівників профільних управлінь та відділів, які також були запрошені до участі, аби з перших вуст почути з якими проблемами та бідами звертаються до обласної влади жителі Запорізького краю: «Кожне питання необхідно детально вивчити та підготувати заходи щодо їх вирішення. На особливому контролі – забезпечення ліками хворих на діабет. І найголовніше – мусимо додати обертів у нашій роботі».

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів