Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Пелих: «Наше завдання – спільними зусиллями відродити кращі надбання козацтва»

21 вересня 2012 - 12:57

Заступник голови-керівник апарату обласної державної адміністрації Юрій Пелих провів засідання координаційної ради з питань козацтва, присвячене підготовці до ІІІ Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці», який триватиме з 5 до 16 жовтня, а також святкуванню Дня українського козацтва, який традиційно відзначається 14 жовтня.

- «Покрова на Хортиці» - це важлива іміджева подія для всього Запорізького краю, який у ці дні прийматиме чимало гостей з багатьох куточків України. Тому вважаю, що кожен з нас має докласти максимум зусиль, аби всі заплановані святкові та урочисті заходи провести на високому рівні. Наше завдання – спільними зусиллями відродити кращі надбання козацтва, - наголосив Юрій Пелих.

У ході засідання начальник управління культури та туризму облдержадміністрації Ірина Конарєва доповіла про стан підготовки до проведення ІІІ Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці», одним із найбільш видовищних заходів котрого стане XVI Міжнародний фестиваль козацьких бойових та традиційних мистецтв «Спас на Хортиці» ім. Анатолія Єрмака. Нині підготовка до проведення цих козацьких змагань знаходиться на завершальному етапі, адже його перші заходи розпочинаються вже за тиждень.

- 29 вересня ми проводимо екологічну акцію на Хортиці у Савутиній балці, яка знаходиться біля історико-культурного комплексу «Запорозька Січ». Наступного дня на території історико-культурного комплексу «700-річний Запорозький Дуб» відбудеться толока з будівництва куреня під Православну козацьку церкву. Самі ж змагання розпочнуться 11 жовтня, а фестиваль «Спас на Хортиці» завершиться 15 жовтня, - повідомив віце-президент Всеукраїнської федерації «Спас» Костянтин Рижов.

Також однією із важливих складових ІІІ Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці» є заходи з нагоди Дня українського козацтва, які відбудуться 14 жовтня. Вони розпочнуться урочистостями на «Козацькому колі» біля Музею історії Запорозького козацтва на острові Хортиця, під час яких буде нагороджено кращих представників сучасних козацьких організацій, а також - вшановано пам’ять загиблих козаків. Після урочистостей на території ІКК «Запорозька Січ» відбудеться молебень.

- Дуже важливе питання для влади - забезпечити усім необхідним громадські козацькі об’єднання, які по суті є головними учасниками святкового дійства. Зокрема, Запорізька міська влада влаштовує додаткові автобусні маршрути на о. Хортиця з 7.00 ранку, але, якщо є необхідність, ми також готові організувати спеціальний транспорт для перевезення козацьких формувань, - зазначив Юрій Пелих.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів