Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відбулося засідання постійної обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

22 червня 2005 - 15:24

Як повідомив начальник управління з надзвичайних ситуацій Володимир Янько перевірено 294 місця відпочинку, підготовлено 375 матросів-рятувальників, очищено дно 292 водних акваторій пляжів і ця робота продовжується. З початку оздоровчого сезону врятовано 46 осіб, надано допомогу 240 потерпаючим на воді. Однак трагедій не вдалося уникнути: на воді загинули 32 особи, з них 6 дітей, 5 чоловік знаходяться у розшуку. Головна причина такого стану – не на всіх базах відпочинку налагоджена рятувальна служба. У ряді випадків цією роботою займаються приватні фірми, які лише заробляють гроші, але не несуть відповідальності, - підкреслив Володимир Янько. Вихід зі становища бачиться у створенні комунальних аварійно-рятувальних служб, яких немає в жодному приморському районі. Виконання цього завдання, згідно з рішенням комісії, покладено на Якимівську, Приморську та Приазовську райдержадміністрації. Також головному управлінню з питань надзвичайних ситуацій приписано розробити номенклатуру та обласну програму створення матеріально-технічного резерву на 2006-2010 роки.

Комісія визнала надзвичайною ситуацію, яка сталася на території ДГ «Ізвєстія» Веселівського району (буревій з дощем і градом), де пошкоджено значні площі посівів, зірвано дахи з будівель. Вироблено заходи з ліквідації наслідків стихійного лиха.

Хронічно страждають від підтоплення ґрунтовими водами мелітопольці. Внаслідок шкідливої дії місту завдано збитки на суму понад 1,4 млн.грн. Для виправлення становища у Мелітополі необхідно терміново здійснити заходи по інженерному захисту загальною вартістю 2,5 млн. грн. На виконання будівельних робіт та відбудови підтоплених зон планується використати кошти резервного фонду Кабінету Міністрів України.

Розглянуто стан справ із запобігання виникнення лісових пожеж. Станом на 1 червня в лісових масивах області виникло 57 пожеж, завдані збитки склали понад 73 тис. грн. У більшості – 45 випадках – причиною стало необережне поводження з вогнем. У зв»язку з цим голів райдержадміністрацій та місцевого самоврядування  зобов»язано проаналізувати стан та розробити комплексні заходи щодо запобігання пожежам у літній період, лісогосподарським підприємствам організувати постійне патрулювання лісових ділянок у місцях масового відпочинку, прилеглих до лісових масивів сільгоспугідь тощо.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць