Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький завод феросплавів готує зупинене виробництво до запуску

24 вересня 2012 - 13:28

Запорізький завод феросплавів готує зупинене виробництво до запуску

Під час апаратної наради голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко підбив підсумки низки заходів, які відбувались у центральних органах влади та були присвячені розв’язанню проблем електрометалургійного комплексу Запорізької області.

Як повідомив очільник області, по кожному з підприємств, які сьогодні  зіткнулися з проблемами та потребують підтримки влади, облдержадміністрація запропонувала перелік заходів для їх економічного оздоровлення. Вони стосуються таких підприємств галузі як «Запорізький титано-магнієвий комбінат»,  «Дніпроспецсталь», «Запорізький алюмінієвий комбінат» та «Запорізький завод феросплавів». Щодо останнього підприємства, то Олександр Пеклушенко підкреслив, що позиція обласної влади  залишається незмінною.

-  Повернення ПДВ, вирішення питання підстанції «Феросплавна 2» та зниження вартості електроенергії до 6 центів – такі пропозиції облдержадміністрації по феросплавному заводу. Ми стоїмо твердо на позиції: 6 центів для феросплавного виробництва. Я пана Коломойського не знаю, але  знаю трудовий колектив феросплавного заводу – сумлінний та професійний. Тому ми зробимо усе можливе, щоб вартість електроенергії для підприємства була знижена. Ми подивимось на висновки комісії, яка працює над вирішенням цього питання. Якщо буде необхідно, я готовий порушити це питання перед Президентом України. Феросплавне виробництво в Запоріжжі було, є і буде, - наголосив Олександр Пеклушенко.

На апаратній нараді був присутній і голова правління ПАТ «ЗЗФ» Павло Кравченко, який повідомив, що вже сьогодні на підприємстві розпочалися підготовчі роботи до можливого збільшення виробничих потужностей.

-  Вирішення проблем феросплавного виробництва в Україні сьогодні можливе. Ми дякуємо за чітку позицію обласної влади, яка дала значний імпульс у цьому напрямку. Рішення  готується, яким воно буде – покаже час. Але ми на «ЗЗФ» почали готувати печі до запуску. В цеху, який не працював чотири роки, розпочалися ремонтні роботи. Ми обслідуємо обладнання, ведемо переговори з персоналом. Якщо рішення по феросплавному виробництву буде позитивне, переконаний, що до початку зими ми зможемо почати запуск печей, - запевнив Павло Кравченко.

За дорученням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова урядова міжвідомча комісія, яку очолює Перший віце-прем’єр-міністр України Валерій Хорошковський, має до 15 жовтня сформувати пакет пропозицій щодо комплексного розв’язання  проблем підприємств електрометалургійної галузі.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович