Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Покровський ярмарок має стати святом душі та настрою»

24 вересня 2012 - 13:39

Олександр Пеклушенко: «Покровський ярмарок  має стати святом душі та настрою»

Про підготовку до Покровського ярмарку та відзначення Дня міста Запоріжжя йшлося на щотижневій апаратній нараді, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко.

Традиційно Покровський ярмарок відбудеться в Запоріжжі 6 жовтня на Набережній магістралі. Цього року представники обласної та міської влади приготували для запоріжців ряд приємних сюрпризів. Так, уперше в рамках ярмарки заплановано проведення фестивалю запорізького козацького куліша. «Родзинкою» фестивалю стане виготовлення понад 1000 порцій куліша та найбільшої в Україні домашньої ковбаси довжиною понад 100 метрів. Також для гостей ярмарку та Дня міста буде виготовлений 242-х кілограмовий торт.

Загалом на ярмарку буде представлено понад 300 найменувань товарів, ціни на які будуть на 20-25%  нижчими, ніж на ринках.

- Важливо простежити, щоб Покровський ярмарок не став святом чарки і живота. Наш ярмарок має бути святом душі та настрою. Тому я оголошую конкурс на кращий безалкогольний напій – від киселю до квасу. Переможець отримає від мене особистий подарунок, - повідомив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Також очільник регіону запропонував оголосити конкурси на кращого аніматора, кращий дитячий куточок, найбільш колоритний персонаж, краще оформлення тощо.

Культурологічний блок Покровського ярмарку буде представлений містечком майстрів, художнім вернісажем, театралізованим проектом «Мандрівка в минулі сторіччя», виставкою квітів. На території, прилеглій до ярмарку, працюватимуть аніматори.

Урочиста театралізована церемонія відкриття Дня міста відбудеться о 13.00 на каскаді «Веселка». Святковий день завершиться на пл. Фестивальній вечірнім концертом за участю зірок української естради та салютом.

Обговорюючи технічні моменти проведення свята, Олександр Пеклушенко звернув увагу заступника Запорізького міського голови Юрія Каптюха на необхідність відповідально підійти до організації медичного супроводу та охорони правопорядку громадських заходів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович