Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області запрацювала система видачі правовстановлюючих документів на землю

25 вересня 2012 - 09:28

В області запрацювала система видачі правовстановлюючих документів на землю

Питання реєстрації правовстановлюючих документів на земельні ділянки розглянуто під час апаратної наради, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко.

Детально з особливостями цієї роботи  ознайомив начальник  Головного управління Держкомзему в Запорізькій області Олександр Чайка.

Як повідомив посадовець, торік в країні почала працювати автоматизована перехідна реєстраційна система (ПРС), запровадження якої спростило та упорядкувало механізм видачі громадянам правовстановлюючих документів на землю. Разом з тим, при впровадженні   ПРС в області виникло ряд проблемних питань.

- Згідно з нашим аналізом зі 100 ліцензованих землевпорядних організацій, які працюють в області, не більше 20% чітко дотримуються законодавчих вимог, інші ж, напевно, звикли вирішувати питання проходження державної реєстрації корупційними шляхами, - зауважив Олександр Чайка.

У цьому контексті він навів ряд прикладів, які свідчать про неякісну роботу попереднього керівництва Головного управління. Зокрема, в області фактично так і не була запроваджена локальна система для автоматизованої перевірки документації, що не дозволяло здійснювати державну реєстрацію правовстановлюючих документів ефективно та точно.  Олександр Чайка відзначив, що нині роботу реєстраційної системи повністю налагоджено. Крім того, з метою покращення якості виготовлення землевпорядної документації Головне управління запровадило навчальні семінари для керівників та реєстраторів територіальних органів Держкомзему, а також  ліцензованих землевпорядних організацій.

- Якщо станом на 4 вересня територіальними підрозділами Держкомзему в Запорізькій області було зареєстровано та видано громадянам всього 11 тисяч  держактів на право власності на земельну ділянку, то нині ця цифра перевищує вже 14 тисяч. Суттєво збільшилась кількість виданих актів на право власності юридичним особам, на право постійного користування, а також договорів оренди. Таким чином спостерігається позитивна динаміка в усіх сферах діяльності, - доповів О. Чайка.

Коментуючи ситуацію, Олександр  Пеклушенко повідомив, що наразі якість роботи колишнього керівництва Головного управління Держкомзему в Запорізькій області перевіряє відповідна комісія, яка обов’язково візьме до уваги всі оприлюднені факти та надасть їм  правову оцінку.

- Хочу звернутися до всіх керівників територіальних управлінь: ми тримаємо на постійному контролі якість вашої роботи. Очікуємо від вас  конструктивного діалогу та ефективної роботи, - зазначив голова облдержадміністрації.

Також для того, щоб гармонізувати роботу міст та районів з реєстрації правовстановлюючих документів на земельні ділянки, очільник регіону доручив своєму першому заступнику підготувати проведення обласної наради.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович