Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розвиток міжрегіонального партнерства – головна мета чеської бізнес-місії в Запоріжжі

25 вересня 2012 - 11:43

У Запоріжжі з бізнес-місією перебуває делегація підприємців з Чеської Республіки, яку очолює Надзвичайний та Повноважний  посол  Чеської Республіки в Україні Іван Почух.

Головна мета бізнес-місії – налагодження більш тісних взаємин між підприємцями Чехії та України, зокрема Запорізької області,  на міжрегіональному рівні.

З представниками чеської делегації  в облдержадміністрації зустрілися керівники області та міста. Про потенціал Запорізької області – промисловий, аграрний, туристичний, культурний – гостей поінформував голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

-  Запорізький край – це Україна в мініатюрі. В нашому регіоні представлені майже всі галузі вітчизняної промисловості. Запорізька область посідає 4 місце серед областей України за обсягами реалізації промислової продукції. В регіоні працюють підприємства, які є лідерами в металургії, машинобудівництві. Майже третина виробленої електроенергії в Україні генерується в Запорізькій області. Наш край має величезний потенціал у аграрному секторі. Сьогодні ми активно займаємося питаннями соціального напрямку. Нам дуже цікавий досвід інтеграції Чеської Республіки в Європейський Союз, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Як відзначив Надзвичайний та Повноважний  посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух, останнім часом торгово-економічні зв’язки між Україною та Чехією значно покращились. Товарообіг між країнами  в 2011 році досяг рекордного рівня - майже 3 мільярди доларів  та перевищив докризовий обсяг. З початку 2012 року, як відзначив Іван Почух, товарообіг між країнами вже склав майже 2 мільярди доларів.

-         Торгово-економічна співпраця між Україною та Чехією має багаторічну традицію. Це головний фактор наших двосторонніх відношень. Україна  є стратегічним партнером Чеської Республіки і ми дуже позитивно оцінюємо тенденцію зростання товарообігу між нашими країнами, яка є стійкою  останнім часом, - підкреслив дипломат.

До чеської делегації, яка перебуває в Запоріжжі з бізнес-місією, увійшло майже два десятки підприємців, які представляють різні галузі економіки та фінансові структури.

Як повідомив пан посол, чеський бізнес цікавить співробітництво з українськими підприємцями в галузях енергетики, машинобудування, аграрного комплексу та житлового господарства. Саме на міжрегіональному рівні можна налагодити найбільш продуктивні партнерські бізнес стосунки – такою одностайною була  думка  учасників  зустрічі.

- На рівні регіонів ми зустрічаємо менше адміністративно-бюрократичних бар’єрів та більш продуктивно співпрацюємо в різних напрямках, - відзначив  Надзвичайний та Повноважний  посол  Чеської Республіки в Україні Іван Почух.

Голова облдержадміністрації побажав представникам чеської бізнес-місії успіху у співпраці із запорізькими підприємцями.

- Незалежно від кількості та вартості контрактів, які будуть укладені в результаті цієї бізнес-місії,  бажаю вам головного – відчути, що Запорізький край – це край гостинних та доброзичливих людей, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна