Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі діти з обмеженими можливостями отримали додаткову можливість безкоштовно здобути вищу та професійну освіту

26 вересня 2012 - 10:10

З ініціативою  надання допомоги дітям з обмеженими можливостями, яким не вдалося цього року вступити на бюджетну форму навчання у виші, ще у серпні виступив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. До реалізації цієї ініціативи долучилися благодійники міста та області.

Зустріч з дітьми, які отримали можливість здобути вищу та професійну освіту завдяки цьому благодійному проекту, відбулася в облдержадміністрації. У ній взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, голова ради директорів АТ «Мотор Січ», президент міжнародного благодійного фонду «Дніпро-Січ» В’ячеслав Богуслаєв, заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов, директор обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Петро Тимчура, діти, які вже стали студентами, а також  їх рідні.

-  Наша команда з першого дня своєї роботи визначила одним з головних  пріоритетів у соціальному напрямку саме допомогу людям з обмеженими можливостями. Діти, які мають певні проблеми зі здоров’ям, такі ж як усі, але кращі. Адже Бог дав їм випробування. Тому вони більше цінують життя, родину та друзів. Цього року внаслідок певних проблем не всі діти з обмеженими можливостями змогли вступити до вишів на бюджетну форму навчання. Коли ми дізналися про ці проблеми, одразу ж підключилися до їх розв’язання, - розповів Олександр Пеклушенко.

Таким чином 45 запорізьких юнаків та дівчат з обмеженими можливостями отримали шанс вже  в цьому навчальному році безкоштовно здобути вищу та професійну освіту. Фінансову допомогу в реалізації цього благодійного проекту надав голова ради директорів АТ «Мотор Січ», президент міжнародного благодійного фонду «Дніпро-Січ» В’ячеслав Богуслаєв.

-  На заводі «Мотор Січ» велика увага приділяється роботі з людьми, які мають обмежені можливості. Ми все робимо для того, щоб вони мали можливість проявити себе. Отже ми чекаємо всіх вас після завершення навчання у нас на підприємстві. Я вам гарантую перше робоче місце і цікаву роботу, - звернувся до студентів  В’ячеслав Богуслаєв.

Як підкреслив голова облдержадміністрації, це перша зустріч  у такому форматі, але не остання. Адже проект, який вже має перший позитивний досвід реалізації,  триває, і до нього можуть приєднуватися всі бажаючі благодійники.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович