Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Уряд виконав обіцянку - українським електрометалургам надано державну підтримку

1 жовтня 2012 - 13:32

Уряд виконав обіцянку - українським електрометалургам надано державну підтримку

Сьогодні на своєму засіданні Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову «Деякі питання забезпечення стабілізації роботи електрометалургійних підприємств України». Зокрема, згідно з урядовим документом для ПАТ «Запорізький феросплавний завод» буде запроваджено прийнятний тариф на електроенергію – 6 центів за 1 кВт.

Про це телефоном з Києва повідомив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, який взяв участь у засіданні Кабміну.

- Перш за все,  дякую Президенту України Віктору Януковичу, який особисто переймається ситуацією в галузі. Саме завдяки своєчасно наданому дорученню Глави держави Уряд значно прискорив вирішення проблемних питань запорізьких електрометалургів. Крім того, я вдячний трудовому колективу ПАТ «ЗФЗ», який повірив регіональній владі, котра виконала свої обіцянки та взяті зобов’язання, - зазначив голова облдержадміністрації.

За словами очільника обласної виконавчої влади, перш ніж ухвалити постанову, в колі урядовців тривало бурхливе обговорення цього питання. Адже держава, запроваджуючи прийнятний тариф для електрометалургів, фактично інвестує в приватні компанії близько чверті мільярда гривень.

- Уряд дотримався взятих зобов’язань – до 15 жовтня віднайти алгоритм вирішення проблемних питань запорізьких електрометалургів. Я вдячний Прем’єр-міністрові України Миколі Азарову та Першому віце-прем’єр-міністру України Валерію Хорошковському за принциповість позиції. На засіданні Кабміну вони розставили вирішальні акценти в дискусії. Головним переконливим аргументом для ухвалення документа стало питання збереження робочих місць, а відтак забезпечення подальшої стабільної роботи електрометалургійного комплексу, - наголосив Олександр Пеклушенко, коментуючи сьогоднішню подію.

Також голова облдержадміністрації повідомив, що  на засіданні Кабміну розглянули ще два «запорізьких» питання. Зокрема, уряд ухвалив Розпорядження щодо відзначення на державному рівні 80-річчя Дніпровської ГЕС.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія