Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З початку року всиновлено 109 запорізьких дітей, 70 з них - українцями

3 жовтня 2012 - 12:42

30 вересня в Україні відзначається День усиновлення, тому остання програма «По суті» на телеканалі «Запоріжжя» була присвячена здобуткам, проблемам та перспективам процесу всиновлення дітей у Запорізькій області. У програмі взяла участь начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Антоніна Матвеєва.

-  В області проживають 4374 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківської опіки. З них понад три тисячі  влаштовано в прийомні сім’ та дитячі будинки сімейного типу, а 1201 дитина потребує постійної допомоги з боку влади. Зараз спостерігається позитивна тенденція: якщо раніше було більше іноземних усиновлювачів, то зараз – українців, - повідомила Антоніна Матвеєва.

За словами посадовця, зараз 52 родини хочуть усиновити дитину, і обласна влада надає всебічну підтримку таким людям. З початку року було всиновлено 109 запорізьких дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки, з них 70 – громадянами України, 39 – іноземцями.

- Для поширення інформації про дітей, яких можна всиновити, ми активно співпрацюємо з центральними та регіональними засобами масової інформації, на телеканалі «Запоріжжя» вже близько трьох років виходить програма «Хочу маму». Крім того, ми співпрацюємо з благодійним фондом «Щаслива дитина», який надає постійну допомогу дітям, - зазначила Антоніна Матвеєва.

За словами архієпископа Запорізького та Мелітопольського Луки, у Запоріжжі вже 10 років функціонує православний дитячий будинок милосердя «Надія», в якому виховуються 20 дітей. Деякі з них вже закінчили школу і почали доросле життя, але через те, що власного житла в них немає, вони залишаються в закладі. Дитячий будинок існує на кошти Запорізької єпархії та на пожертви людей, які часто  допомагають не тільки коштами, а й дитячими речами, іграшками, продуктами харчування.

На переконання директора благодійного фонду «Щаслива дитина» Альберта Павлова, який виховує чотирьох дітей – одну рідну та трьох прийомних, держава надає матеріальну допомогу на виховання прийомних дітей на достатньому рівні.

- Кожного місяця на кожну прийомну дитину виділяється близько трьох тисяч гривень, і цих коштів достатньо. На мою думку, влада повинна посилити роботу соціальних служб, а також удосконалити курси для майбутніх прийомних батьків, бо вони зараз тривають лише протягом трьох днів, - зазначив Альберт Павлов.

Також під час програми «По суті», яка йшла в прямому ефірі, проводилося інтерактивне голосування телеглядачів щодо того, який фактор має бути визначальним при отриманні громадянами дозволу на всиновлення. Абсолютна більшість телеглядачів проголосувала за варіант «доброзичливість та любов до дітей», удвічі менше – за варіант «матеріальне забезпечення родини», найменше голосів отримав варіант відповіді «наявність у всиновлювачів педагогічної освіти».

Повтор програми «По суті» можна подивитися в неділю, 7 жовтня, о 10.00 на телеканалі «Запоріжжя».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області