Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відбулася обласна конференція політичної партії «Народний союз «Наша Україна»

1 липня 2005 - 13:35

Ю. Артеменко зазначив, зокрема, що в регіоні вже відбулися 28 установчих конференцій районних, районних у місті Запоріжжі, міських організацій партії, протягом трьох наступних днів такі конференції пройдуть в Енергодарі, Шевченківському, Орджонікідзевському та Заводському районах міста Запоріжжя.

Обласна організація налічує понад 1500 членів партії. Чисельність її в порівнянні з квітнем зросла вп’ятеро.

«Враховуючи, що більшість з нас до помаранчевої революції проблемами партійної розбудови не займалася, можемо відзначити, що успішно пройшли етап організаційного становлення. Але саме з тієї ж причини – відсутності досвіду і надто коротких термінів для розбудови партії цей етап приніс нам не  тільки певні здобутки, але і серйозні уроки,- зазначив Ю. Артеменко. - Ми зрозуміли, що ще не вміємо бути розважливими політиками і чути один одного.  Не всі з нас відповідально і глибоко зрозуміли сутність партійної демократії. І ми бачили прояви цього на деяких наших партійних конференціях. А сутність демократії  полягає в тому, щоб дослухатися до думки меншості, але після прийняття рішення підкорятися рішенню більшості. Це ази партійної дисципліни, без яких жодна, навіть найдемократичніша партія не може існувати. І заперечувати це може лише політично безвідповідальна сила або людина.»

Головні завдання партії сьогодні-створення в Україні цивілізованої політичної системи, утвердження принципів прозорості та відповідальності влади, контроль за ефективністю реалізації державних програм і політики Президента на  центральному та регіональному рівнях.

На конференції до лав політичної партії «Народний Союз Наша Україна» було одноголосно прийнято депутата обласної ради Анатолія Шевченка.

Нагадаємо, не так давно його рішенням обласної організації соціалістичної партії України виключено з лав СПУ. Причиною став виступ А. Шевченка на ТК «Запоріжжя», де депутат, за його словами, надав розголосу фактам незаконних дій генерального директора ВАТ «Мотор Січ» В. Богуслаєва та підтримав голову облдержадміністрації Ю. Артеменка в боротьбі з корупцією, а також закликав наводити лад в обласній організації СПУ.

Після цього виступу голова бюро обкому СПУ С. Кузьменко терміново скликав бюро обласної організації партії, щоб покарати А. Шевченка, наголосивши при цьому, що СПУ співробітничає з В. Богуслаєвим. А коли депутат заявив, що всерівно буде викривати порушення з боку керівника «Мотор-Січі», непокірного однопартійця виключили з лав СПУ.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн