Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В освітню галузь активно впроваджуються інформаційно-комп’ютерні технології

5 жовтня 2012 - 15:48

В освітню галузь активно впроваджуються інформаційно-комп’ютерні технології

З метою поліпшення якості та доступності освіти, ефективності управління галуззю в області активно впроваджуються інформаційно-комп’ютерні технології: всі вчителі пройшли відповідне навчання та передають свої знання учням.

Про це повідомив начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Олександр Вєрозубов.

-  Усі вчителі в області пройшли навчання за програмами «Інтел. Навчання для майбутнього» та «Партнерство в освіті». Нині вже розпочато підготовку та сертифікацію вчителів за програмою «Цифрові технології» та «ВЕБ 2.0». На основі порталу zp.isuo.org створена автоматизована система єдиного інформаційного освітнього простору «Запорізька обласна освітня мережа». Вона має повну електронну базу даних про учнів, учителів, а також про матеріально-технічну базу шкіл, - повідомив Олександр Вєрозубов.

Ця система дозволяє автоматично формувати всі державні статистичні звіти по загальноосвітніх начальних закладах - від закладу освіти до обласного управління освіти і науки, миттєво знаходити потрібну інформацію та генерувати інші звіти для потреб користувачів.

У поточному році розпочато роботу щодо залучення до єдиного інформаційного простору бази даних дошкільних закладів області. Усі місцеві органи управління освітою області, 393 навчальні заклади мають свої сайти, дві тисячі педагогів ведуть особисті блоги.

Для підтримки дистанційного навчання функціонують сайти zoippo.com.ua і leader.ciit.zp.ua/moodle, вони активно використовуються для організації навчання вчителів і забезпечують інтерактивний педагогічний супровід навчального процесу.

З 1 жовтня почала працювати обласна електронна дистанційна «Школа сучасних знань», яка забезпечує потреби учнів незалежно від місця навчання та проживання. До кінця поточного року в області триватиме експеримент щодо  впровадження електронного документообігу.

Крім того, цього тижня в рамках єдиного інформаційного освітнього простору розпочала роботу «Віртуальна школа юних програмістів». Це унікальний освітній інструмент, який робить комп’ютер засобом навчання: учень самостійно працює, може відразу себе перевірити, покращити свої навчальні результати, автоматично отримати оцінку залежно від правильності та раціональності своїх дій. Учитель бачить вичерпний звіт про роботу учня і, в разі необхідності, може прослідкувати всі кроки самостійної роботи школяра та надати потрібну консультацію.

На цьогорічній ІІІ Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2012» золотими медалями виставки за активну діяльність з модернізації закладів освіти регіону нагороджені управління освіти і науки Запорізької облдержадміністрації та Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, срібною медаллю – запорізькі загальноосвітні навчально-виховні комплекси «Мала гуманітарна академія» і «Основа» та науково-методичний центр управління освіти Енергодарської міської ради, бронзовою медаллю – дошкільний навчальний заклад № 9 «Лелеченя» м. Мелітополя.

 

Довідкова інформація:

У Запорізькій області нараховується 627 загальноосвітніх навчальних закладів, у яких вчаться 153 тис. 999 учнів та працюють 17 тис. 739 учителів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області