Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Ми продовжимо співпрацю з Класичним приватним університетом у реалізації соціальних програм»

5 жовтня 2012 - 17:18

Сьогодні відбулися урочистості з нагоди 20-річчя з дня заснування Класичного приватного університету. Колектив одного з кращих приватних вишів України привітав голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- Конкурентне середовище, яке склалося у галузі вищої освіти з появою приватних вузів, позитивно позначилося на зростанні якості освіти, у тому числі, й у державних вишах. Обласна влада активно співпрацює з КПУ у реалізації ряду соціальних проектів. Зокрема, ректор Віктор Огаренко відгукнувся на мої особисті звернення щодо надання можливості здобути вищу освіту у КПУ більш ніж 100 юнакам та дівчатам - дітям-сиротам, дітям з обмеженими можливостями та дітям з малозабезпечених сімей. Впевнений, що ми і надалі продовжимо співробітництво з Класичним приватним університетом у реалізації таких важливих гуманітарних програм, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Сьогодні КПУ – це класичний університет ІV рівня акредитації, який постійно розвивається, має власну міцну матеріально-технічну базу, висококваліфікований професорсько-викладацький склад.

Зараз на денному та заочному відділеннях шести інститутів та коледжу КПУ ведеться підготовка молодших спеціалістів за 13 спеціальностями, бакалаврів за 28 напрямами, магістрів за 34 спеціальностями, аспірантів за 24 спеціальностями, докторантів за 8 спеціальностями, перепідготовку спеціалістів за 16 спеціальностями. При університеті діють дев`ять спеціалізованих рад із захисту докторських дисертацій за 20 спеціальностями. Університет став своєрідним всеукраїнським центром  атестації науковців вищої кваліфікації.

Важливою складовою діяльності Класичного приватного університету є його соціальна політика та активна співпраця з органами обласної та міської влади. Університет уклав договори про сприяння у підготовці спеціалістів з обласною держадміністрацією, Запорізьким міськвиконкомом, правоохоронними органами області, органами місцевого самоврядування, Запорізькою торгово-промисловою палатою, підприємствами та організаціями, де студенти проходять практику.

Крім того, згідно з угодою, укладеною між КПУ та облдержадміністрацією, щорічно обласна влада має можливість направляти на безоплатне навчання в університеті 30 дітей сиріт або дітей з малозабезпечених родин. За схожим алгоритмом з вишем співпрацює і Запорізька міськрада, яка щорічно направляє на безоплатне навчання 25 юних запоріжців.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області