Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Формування філософії та концепції бюджету області на 2013 рік – нині головне завдання регіональної влади»

8 жовтня 2012 - 12:45

У ході апаратної наради з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації Олександр Пеклушенко окремо зупинився на питанні підготовки регіональної влади  до прийняття бюджету на  наступний  рік.

- Формування філософії та концепції бюджету області на 2013 рік –  головне завдання регіональної влади на поточний період. Ми повинні сформувати дві робочі групи, які будуть опрацьовувати всі питання цього важливого  процесу. Перша група, яку буду очолювати я і до якої мають увійти народні депутати від Запорізької області, візьме на себе всі моменти, пов’язані з державним бюджетом. Ми повинні отримати у 2013 році суттєво більше коштів на соціально-економічний розвиток територій, ніж у 2012 році, - наголосив голова облдержадміністрації.

Як зазначив Олександр Пеклушенко, до другої групи ввійдуть керівництво та депутати обласної ради, а також представники місцевої влади всіх територій регіону.

- Необхідно проаналізувати ситуацію з проектною документацією по кожному об’єкту в Запорізькій області, які потребують фінансування. Ми маємо закладати максимум коштів під погоджені проекти, щоб не трапилось так, що гроші у нас є, а необхідна проектна документація відсутня. Формувати місцеві бюджети треба з максимальним навантаженням на прибуткову частину. Резервів у нас достатньо. Також необхідно мінімізувати видатки. Для цього маємо активно користуватися ресурсними паспортами, які мають стимулювати бюджетні установи до економії, - зазначив Олександр Пеклушенко.

На підготовчу роботу голова облдержадміністрації відвів задіяним у процесі формування бюджету службам два тижні. Результати цієї роботи будуть розглянуті на нараді.

Також під час апаратної наради голова облдержадміністрації акцентував увагу присутніх на тому, що головний вектор роботи регіональної влади буде зміщено на території  області.

- Зважаючи на ті проблеми, які мені особисто і нашій команді доводилося оперативно вирішувати, багато уваги припадало на місто Запоріжжю. Сьогодні, коли основні проблеми підприємств електрометалургійного та оборонного комплексу  знаходяться в стадії вирішення,  центр уваги  регіональної влади зміщується на території.  Тому найближчим часом буде більше робочих поїздок моїх особистих та моїх заступників  у райони області, - підкреслив голова облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області