Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Фінансування будівництва запорізьких мостів буде сталим

8 жовтня 2012 - 13:44

Фінансування будівництва запорізьких мостів буде сталим

Під час апаратної наради, яка відбулася в обласній державній адміністрації, голова ОДА Олександр Пеклушенко поінформував  про підсумки робочої поїздки Президента України Віктора Януковича до Запорізького краю.

За словами очільника регіону, при особистому спілкуванні з Главою держави він порушив ряд наболілих і соціально важливих для запоріжців питань. Зокрема, про фінансування будівництва мостових переходів у обласному центрі, ситуацію в Новобогданівці, розвиток вітчизняного автопрому тощо.

- Облітаючи на гелікоптері стратегічний для запоріжців будівельний майданчик, Президент України підтвердив озвучену вже раніше позицію – новим мостам у Запоріжжі бути. Ми пояснили Главі держави, що для продовження будівництва необхідно 900 млн. грн. Наскільки мені відомо, вже сьогодні начальник Служби автомобільних доріг Володимир Войтенко викликаний у Київ саме з цього питання, - повідомив Олександр Пеклушенко.

Також керівник обласної виконавчої влади відзначив, що наближається до розв’язання стара проблема жителів Новобогданівки. Посадовець висловив переконання, що ця територія не може залишатися зоною постійного напруження. Наразі готуються документи, на основі яких буде розроблено доручення Президента України щодо остаточного врегулювання проблемних питань населеного пункту, поряд з яким раніше базувалася військова частина.

Крім того, під час робочої поїздки на Ботієвську вітроелектростанцію Олександру Пеклушенку вдалося поспілкуватися з Рінатом Ахметовим щодо ситуації на заводі «Запоріжсталь».

- Новий власник запорізького заводу запевнив мене в тому, що планує зробити це підприємство гордістю не лише нашого регіону, а й усієї країни. За словами  Ріната Ахметова, він орієнтуватиметься на покращення умов роботи як кожного співробітника, так і всього колективу, і взагалі ставитиметеся до комбінату так, як до свого улюбленого футбольного клубу «Шахтар», - поділився враженнями голова обласної державної адміністрації.

Також Олександр Пеклушенко повідомив, що найближчим часом область планує відвідати Прем’єр-міністр України Микола Азаров. У рамках робочої поїздки керівник Уряду має намір відвідати ВАТ «АвтоЗАЗ», де обговорюватиметься питання державної підтримки вітчизняної  автомобільної промисловості.

Щодо подальшої роботи  органів обласної та місцевої виконавчої влади Олександр Пеклушенко виділив ряд пріоритетних напрямків, які необхідно тримати на постійному контролі. Серед них: будівництво водогону Запоріжжя-Вільнянськ-Новомиколаївка, реконструкція обласної філармонії, обласної клінічної лікарні, ПС «Юність», ситуація на  ДП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» тощо.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області